ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Σαν σήμερα τελείωσε ο Πελοποννησιακός Πόλεμος που έφερε την καταστροφή της Αρχαίας Ελλάδας

Πώς «επιβιώνει» στην σημερινή εποχή με την διαφαινόμενη νομοτελειακή σύγκρουση μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας-Κίνας

Σαν σήμερα τελείωσε ο Πελοποννησιακός Πόλεμος που έφερε την καταστροφή της Αρχαίας Ελλάδας

Σαν σήμερα στις 25 Απριλίου του 404 π.Χ, τελειώνει ο πιο καταστροφικός εμφύλιος πόλεμος της Ιστορίας, ο Πελοποννησιακός Πόλεμος, με την παράδοση των Αθηνών στον δαιμόνιο Σπαρτιάτη ναύαρχο Λύσανδρο.

Πολλοί θεωρούν τον Πελοποννησιακό Πόλεμο ως μια σύγκρουση μεταξύ του συμμαχικού μπλοκ των Αθηνών, και του αντίστοιχου των Σπαρτιατών.

Δυστυχώς, δεν είναι μόνο αυτό.

Πρόκειται για μια τρομακτική σύγκρουση 27 χρόνων, που στη δίνη του ενέπλεξε όλον τον Ελληνικό Κόσμο.

Όλα τα ελληνικά φύλα, θέλησαν να ξεκαθαρίσουν τους λογαριασμούς τους με τους ομοεθνείς τους.

Κατά την διάρκεια του Πολέμου θα εμπλακούν από τις πόλεις της Κάτω Ιταλίας και της Σικελίας, μεχρι και η Ήπειρος, η Μακεδονία, η Θράκη, η Ιλλυρία, η Μικρά Ασία και η Κύπρος.

Ο τρομερός αλληλοσπαραγμός των Ελλήνων, θα ξαναβάλει τους εχθρούς του Ελληνισμού στην Δύση και στην Ανατολή στο παιχνίδι και θα φέρει ξανά τους Πέρσες στην Μικρά Ασία, και τους Καρχηδόνιους στην Σικελία.

Στην πραγματικότητα ο πόλεμος αυτός αποτελεί δίδαγμα ακόμα και για την σημερινή εποχή αλλάζοντας απλώς τους αντιπάλους στην γεωπολιτική σκακιέρα.

Στη θέση των Σπαρτιατών μπαίνουν οι Αμερικανοί, και στη θέση των Αθηναίων μπαίνουν οι Ρώσοι και οι Κινέζοι.

Από αυτή τη σύγκρουση και την άριστη περιγραφή της από τον μεγάλο ιστορικό Θουκυδίδη, προέκυψε και η περιβόητη «παγίδα του Θουκυδίδη».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Που σημαίνει, πως όταν η παγιωμένη υπερδύναμη της εποχής κοντράρεται από μία ανερχόμενη δύναμη η οποία θέλει να πάρει τη θέση της ως ηγεμονεύουσα, τότε καταλήγουμε σε μία σύγκρουση εκμηδενιστικού τύπου όπως αυτή του Πελοποννησιακού Πολέμου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.