ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Σπαρτιάτες vs Περσών: Ο στρατηγός Δερκυλίδας και η υψηλή στρατηγική του (βίντεο)

Τέλη του 5ου αι. π.Χ και η Σπάρτη έχει αναδειχθεί στον μεγάλο νικητή του Πελοποννησιακού Πολέμου

Σπαρτιάτες vs Περσών: Ο στρατηγός Δερκυλίδας και η υψηλή στρατηγική του (βίντεο)

Βρισκόμαστε στα τέλη του 5ου αιώνα π.Χ. Η Σπάρτη έχει αναδειχθεί στον μεγάλο νικητή του Πελοποννησιακού Πολέμου και καλείται να αναλάβει έναν ρόλο που νωρίτερα δεν τον φανταζόταν καν, να λειτουργήσει σαν αυτοκρατορία.

Για να το πετύχει αυτό θα έπρεπε να έχει τον απόλυτο έλεγχο τόσο στην ξηρά, όσο και στην θάλασσα. Επιπλέον, θα έπρεπε να εξασφαλίσει την ειρήνη τόσο με την περσική αυτοκρατορία όσο και με τις ελληνικές πόλεις στην Ιταλία και τη Σικελία.

Κατά τη σύγκρουση των Λακεδαιμονίων με την Περσική αυτοκρατορία θα αναδειχθεί μια σημαντική προσωπικότητα της Σπάρτης, ο Δερκυλίδας.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο του Cognosco Team τη ζωή και τη δράση του μεγάλου στρατηγού:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.