ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μόνο τα πυρηνικά εργοστάσια έλειπαν από αυτήν την χώρα...
prodeals

Σπουδαίο εύρημα στην Ισπανία: Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν αλφάβητο που ανήκει στον «χαμένο» πολιτισμό της Ταρτέσσου

Οι Ταρτέσσοι ήταν ένας αρχαίος λαός που εγκαταστάθηκε για πρώτη φορά στην Ιβηρική Χερσόνησο γύρω στον 8ο αιώνα π.Χ.

Σπουδαίο εύρημα στην Ισπανία: Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν αλφάβητο που ανήκει στον «χαμένο» πολιτισμό της Ταρτέσσου

Σε μια σπουδαία ανακάλυψη προχώρησαν αρχαιολόγοι στην Ισπανία, καθώς εντόπισαν μια αρχαία πλάκα με ένα πλήρες αλφάβητο, που εκτιμάται ότι ανήκει στον «χαμένο» πολιτισμό της Ταρτέσσου.

Το σημαντικό αυτό εύρημα ρίχνει νέο φως σε έναν πολιτισμό που παρέμενε σε μεγάλο βαθμό μυστήριο λόγω της σπανιότητας των αντικειμένων που άφησαν πίσω τους.

Οι Ταρτέσσοι ήταν ένας αρχαίος λαός που εγκαταστάθηκε για πρώτη φορά στην Ιβηρική Χερσόνησο γύρω στον 8ο αιώνα π.Χ.

Γνωστοί για το περίτεχνο σύστημα γραφής τους, οι Ταρτέσσοι έχουν ιντριγκάρει ιστορικούς και αρχαιολόγους.

Η ανακάλυψη αυτή αποτελεί μια σημαντική ανακάλυψη, καθώς παρέχει απτές αποδείξεις για τις γλωσσικές τους ικανότητες και την πολιτιστική τους πολυπλοκότητα.

Σύμφωνα με το Live Science, η πλάκα αυτή είναι μόλις το τρίτο στοιχείο που επιβεβαιώνει ότι οι Ταρτέσσοι είχαν το δικό τους αλφάβητο, αναδεικνύοντας την τεράστια σημασία της.

Η ανακάλυψη της πλάκας προσφέρει μια σπάνια ματιά στο σύστημα γραφής και στις μεθόδους επικοινωνίας ενός πολιτισμού που καλύπτεται από μυστήριο εδώ και αιώνες.

Το σύστημα γραφής των Ταρτησίων, όπως αποδεικνύεται από αυτό το πρόσφατα ανακαλυφθέν αλφάβητο, αποτελεί απόδειξη των προηγμένων πολιτιστικών και πνευματικών επιτευγμάτων τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το εύρημα αυτό όχι μόνο εμπλουτίζει την κατανόησή μας για την Ταρτεσσό, αλλά συμβάλλει και στην ευρύτερη αφήγηση της ανθρώπινης ιστορίας και της ανάπτυξης της γραπτής γλώσσας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.