ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Τα μεταφυσικά φαινόμενα στο διάσημο σωφρονιστικό ίδρυμα – Τα φρικιαστικά ακούσματα και οι σκοτεινές φιγούρες

Πού βρίσκεται το παράξενο κολαστήριο που φιλοξένησε τον Αλ Καπόνε;

Τα μεταφυσικά φαινόμενα στο διάσημο σωφρονιστικό ίδρυμα – Τα φρικιαστικά ακούσματα και οι σκοτεινές φιγούρες

Το Eastern State Pen θεωρείται ευρέως ως μια από τις πιο στοιχειωμένες τοποθεσίες στην Αμερική. Χτισμένο το 1829, το Eastern State Penitentiary είναι μια πρώην φυλακή στη Φιλαδέλφεια της Πενσυλβάνια.

Είναι γνωστό ότι είναι η πρώτη φυλακή του είδους της που εισήγαγε την απομόνωση, ή αυτό που συνήθιζαν να αποκαλούν το Σύστημα της Πενσυλβάνια.

Κάθε φορά που ένας τρόφιμος έφευγε από το κελί του, του τοποθετούσαν μια μαύρη κουκούλα πάνω από το κεφάλι του για να βεβαιωθούν ότι παρέμενε υπό περιορισμό.

Οι κρατούμενοι στέλνονταν σε απομόνωση κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ως μορφή αποκατάστασης. Εκεί ήταν τελείως απομονωμένοι, ζούσαν μόνοι τους, έτρωγαν μόνοι τους, ακόμη και ασκούνταν μόνοι τους στον προαύλιο χώρο τους. Κάθε φορά που ένας τρόφιμος έφευγε από το κελί του, του τοποθετούσαν μια μαύρη κουκούλα πάνω από το κεφάλι του για να βεβαιωθούν ότι παρέμενε υπό περιορισμό.

Λόγω της σκληρής προσέγγισης των Ανατολικών Πολιτειών, πολλοί κρατούμενοι οδηγήθηκαν στην παραφροσύνη, και ως αποτέλεσμα, το Σύστημα της Πενσυλβάνια καταργήθηκε το 1913.Από τότε μέχρι το 1970, χρησιμοποιήθηκε ως κανονική φυλακή και κρατούσε άτομα όπως ο Αλ Καπόνε και οι ληστής τραπεζών Γουίλι Σάτον.

Οι αναφορές για το μεταφυσικό συνεχίζονται από τη δεκαετία του 1940, αλλά από τότε που εγκαταλείφθηκε η πέτρινη φυλακή το 1971, οι μεταφυσικές εμπειρίες φαίνεται να έχουν αυξηθεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτές είναι μερικές αναφορές αλλόκοτων φαινομένων στο κτίριο:

  • Σκιώδεις φιγούρες που φαίνονται να απομακρύνονται γρήγορα όταν τις πλησιάζεις
  • μια σκοτεινή φιγούρα που φαίνεται περιστασιακά στον πύργο της φρουράς
  • ακούσματα από μία φρικιαστική, απόκοσμη φωνή που προέρχεται από το κελί 12
  • μαρτυρίες για σκιώδεις φιγούρες που ξεγλιστρούν κάτω από τοίχους στο κελί 6
  • μαρτυρίες για πρόσωπα-φαντάσματα στο κελί 4
  • παράξενοι ήχοι όπως σύρσιμο από βήματα, μακρινές ομιλίες και χτυπήματα στις πόρτες των κελιών έχουν επίσης ακουστεί
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.