ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Τα «παντρεμενάδικα»: Το στέκι του έρωτα στην παλιά Αθήνα που έγινε καταφύγιο για παράνομα και μη ζευγάρια

Η περιοχή που ερωτοτροπούσαν οι Αθηναίοι

Τα «παντρεμενάδικα»: Το στέκι του έρωτα στην παλιά Αθήνα που έγινε καταφύγιο για παράνομα και μη ζευγάρια

Τα “παντρεμενάδικα” έγιναν στίχοι σε τραγούδια του θρυλικού ρεμπέτη Βασίλη Τσιτσάνη, που που έγινε καταφύγιο για παράνομα και μη ζευγάρια.

Όπως και οι περισσότερες περιοχές που ήταν καταφύγιο των παράνομων και μη ζευγαριών έχασε μέσα στο χρόνο την αίγλη του και πέρασε στην Ιστορία, δίνοντας τη θέση της σε άλλα στέκια του έρωτα.

Τα “παντρεμενάδικα” βρίσκονταν στις όχθες του ποταμού Ιλισού, στη βορειοδυτική πλευρά του Αρδηττού κοντά στην περιοχή του Μετς.

Μια περιοχή με πολλά καφενεία, ζαχαροπλαστεία και ταβέρνες. Η βλάστηση και το πολύ πράσινο έδινε την ευκαιρία στα ζευγαράκια να κάνουν βόλτες και να ερωτοτροπούν χωρίς την ενόχληση από τα αδιάκριτα μάτια των περαστικών.

Κατά κύριο λόγο όμως τα παντρεμενάδικα ήταν ο χώρος που έδιναν ραντεβού για εξωσυζυγικές απιστίες, για αυτό και σύχναζαν περισσότερο οι παντρεμένοι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπάρχει και δεύτερη εκδοχή για το όνομα της περιοχής. Λέγεται πως ονομάστηκε έτσι από τον γάμο του Μπάρμπα Γιάννη του Μαρίνου που σε ηλικία 80 χρονών παντρεύτηκε τον έρωτα της νιότης του, μια 75χρονη τότε Αθηναία, την οποία αγαπούσε για πάνω από πενήντα χρόνια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.