Τιτανικός: Το μυστήριο με το περιδέραιο που βρέθηκε στο ναυάγιο (φωτο)

Δεν είχε βρεθεί για περισσότερα από 100 χρόνια

Τιτανικός: Το μυστήριο με το περιδέραιο που βρέθηκε στο ναυάγιο (φωτο)

Η εταιρεία χαρτογράφησης βαθέων υδάτων Magellan με έδρα το Guernsey κατέγραψε εικόνες χρυσού κοσμήματος με το δόντι ενός Μεγαλοδόντη, ενός προϊστορικού καρχαρία.

Μια εικόνα του περιδέραιου εντοπίστηκε στο πλαίσιο της πρώτης ψηφιακής σάρωσης του Τιτανικού σε πλήρες μέγεθος.

Ο Richard Parkinson, διευθύνων σύμβουλος της Magellan, δήλωσε ότι η ανακάλυψη ήταν “εκπληκτική”. Η ομάδα δήλωσε ότι δεν της επιτρεπόταν να αγγίξει το περιδέραιο λόγω μιας συμφωνίας μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και ΗΠΑ που εμποδίζει τους ανθρώπους να αφαιρούν αντικείμενα από το ναυάγιο.

Η Magellan δήλωσε ότι αντ’ αυτού θα προσπαθήσει να εντοπίσει τον ιδιοκτήτη του περιδέραιου χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη για να επικοινωνήσει με τα μέλη των οικογενειών των 2.200 επιβατών που επέβαιναν στο πλοίο όταν αυτό βυθίστηκε.

Στο πλαίσιο του έργου θα αναλυθούν πλάνα των επιβατών, ιδίως των προσώπων τους και των ρούχων που φορούσαν όταν επιβιβάστηκαν στο πλοίο. Η σάρωση πραγματοποιήθηκε το περασμένο καλοκαίρι από τη Magellan και την Atlantic Productions, η οποία γυρίζει ένα ντοκιμαντέρ για το έργο.

Τα υποβρύχια, τα οποία ελέγχονταν εξ αποστάσεως από μια ομάδα που επέβαινε σε ένα εξειδικευμένο πλοίο, πέρασαν περισσότερες από 200 ώρες ερευνώντας το μήκος και το πλάτος του ναυαγίου. Πήραν περισσότερες από 700.000 εικόνες από κάθε γωνία, δημιουργώντας μια ακριβή τρισδιάστατη αναπαράσταση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.