ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δημογραφικό: Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Ελληνισμού και ουδείς ασχολείται σοβαρά με αυτό. Δεν υπάρχει ελπίδα...

Το τρένο-μεγαθήριο του Χίτλερ που ήθελε να καλύπτει όλες τις πόλεις που θα κατακτούσε

Τα δύο μεγαλεπήβολα έργα του Β'ΠΠ

Το τρένο-μεγαθήριο του Χίτλερ που ήθελε να καλύπτει όλες τις πόλεις που θα κατακτούσε

Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Αδόλφος Χίτλερ οραματίστηκε δύο μεγαλεπήβολα σχέδια που ενσάρκωναν τη μεγαλομανία και την επιθυμία του για κυριαρχία.

Το πρώτο, γνωστό ως BRBban ή τρένο-μεγαθήριο του Χίτλερ, ήταν ένα τεράστιο πολυτελές όχημα εξοπλισμένο με κρυφές αντιαεροπορικές εγκαταστάσεις και πολυάριθμα όπλα.

Παρά τη σπανιότητα του χάλυβα κατά τη διάρκεια του πολέμου, ο Χίτλερ επέμεινε στην ολοκλήρωση του έργου, οραματιζόμενος ένα ανώτερο κατάστρωμα πρώτης θέσης, έναν κινηματογράφο και χώρους ύπνου. Ωστόσο, το BRBban δεν ολοκληρώθηκε ποτέ λόγω των αυξανόμενων στρατιωτικών απωλειών των Ναζί.

Το δεύτερο έργο, το Bri bban, ήταν μια φιλόδοξη σιδηροδρομική πρωτοβουλία που αποσκοπούσε στη σύνδεση της Ευρώπης και στην επέκταση πέραν αυτής. Αν και χωρούσε μόνο 200 περίπου επιβάτες, τα σχέδια περιλάμβαναν διατάξεις για πάνω από 500 σκλάβους εργασίας στην τρίτη θέση, χωρίς καθίσματα ή εγκαταστάσεις.

Ο Χίτλερ σκόπευε να χρησιμοποιήσει αυτό το σιδηροδρομικό δίκτυο για να αναπτύξει οικονομικά τις ανατολικές περιοχές, να αντικαταστήσει τη θαλάσσια ναυτιλία με τρένα και να διευκολύνει τις μαζικές προσπάθειες αποικισμού.

Το σιδηροδρομικό δίκτυο ευρείας τροχιάς του Bri bban σχεδιάστηκε να καλύψει την Ευρώπη, να φτάσει σε πόλεις όπως η Κωνσταντινούπολη και η Μόσχα και να επεκταθεί μέχρι την κατεχόμενη από τη Βρετανία Ινδία. Παρά το ανέφικτο και υπερβολικό του έργου, ο Χίτλερ παρέμεινε προσηλωμένος σε αυτό μέχρι το τέλος του πολέμου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το έργο αυτό, με την τεράστια κλίμακα και τις σκληρές συνθήκες για τους καταναγκαστικούς εργάτες, αναδεικνύει την έκταση των κατακτητικών σχεδίων του Χίτλερ και το βάθος της απληστίας και της τρέλας του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.