Βίκινγκ: Yπήρχαν γυναίκες πολεμίστριες; – Τι λένε οι μύθοι;

Πώς ήταν δομημένη η κοινωνία του;

Βίκινγκ: Yπήρχαν γυναίκες πολεμίστριες; – Τι λένε οι μύθοι;

Λαμβάνοντας υπόψη την εποχή, οι Βίκινγκς είχαν στην πραγματικότητα μια αρκετά προοδευτική προσέγγιση στους ρόλους των φύλων. Οι γυναίκες μπορούσαν να κατέχουν περιουσία, να αμφισβητήσουν κάθε είδους συμφωνία γάμου, ακόμη και να ζητήσουν διαζύγιο αν τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά στο σπίτι.

Για να γίνει αυτό, τουλάχιστον όπως αναφέρεται σε βιβλία, θα έπρεπε να ζητήσουν από μάρτυρες να έρθουν, να σταθούν κοντά στο κρεβάτι της καθώς εκείνες ζητούσαν χωρισμό από τον άντρα τους!

Εκτός από το ότι είχαν σχετικά υψηλό βαθμό ανεξαρτησίας, οι γυναίκες Βίκινγκ ήταν επίσης γνωστό ότι έπαιρναν ένα όπλο και πολεμούσαν, κατά καιρούς.

Η ιστορική καταγραφή μιας μάχης το 971 Κ.Χ. λέει ότι οι γυναίκες είχαν πολεμήσει και πέθαιναν μαζί με τους άνδρες. Μια γυναίκα που φορούσε πανοπλία ήταν γνωστή ως «ασπίδα». Σύμφωνα με το μύθο, πάνω από 300 ασπίδες πολέμησαν στη μάχη του Brávellir τον 8ο αιώνα και κράτησαν με επιτυχία τους εχθρούς τους μακριά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με την ιστορία, μια από τις πιο αξιοσημείωτες ασπίδες ήταν μια πολεμίστρια με το όνομα Lathgertha, η οποία εντυπωσίασε τόσο πολύ έναν διάσημο Βίκινγκ ονόματι Ragnar Lothbrok -αυτόν από τις Τριχωτές βράκες- που αιφνιδιάστηκε και ζήτησε το χέρι της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.