ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κύπρος, Ίμια, Oruc Reis, Κάσος. Εθνική συνήθεια έγινε η υποχώρηση...

Βίντεο: Αυτή είναι η πιο αποτυχημένη έκρηξη στην ιστορία – Κομμάτια κρέατος έπεφταν από τον ουρανό

Το 1970, οι κάτοικοι της Φλόρενς του Όρεγκον έζησαν μια τρομακτική στιγμή

Βίντεο: Αυτή είναι η πιο αποτυχημένη έκρηξη στην ιστορία – Κομμάτια κρέατος έπεφταν από τον ουρανό

Η έκρηξη της φάλαινας του Όρεγκον το 1970 ήταν ένα παράξενο αλλά και αξέχαστο θέαμα.

Στις 12 Νοεμβρίου εκείνης της χρονιάς, οι κάτοικοι της Φλόρενς του Όρεγκον έζησαν μια τρομακτική στιγμή όταν κομμάτια κρέατος και λίπους έπεφταν από τον ουρανό, αφήνοντας πίσω της μια σκηνή σουρεαλιστικού χάους.

Το έπος ξεκίνησε λίγες ημέρες νωρίτερα, όταν μια τεράστια φάλαινα μήκους 13 μέτρων και βάρους οκτώ τόνων ξεβράστηκε στην παραλία. Ανησυχώντας για το δύσοσμο κουφάρι και τους πιθανούς κινδύνους για την ασφάλεια που εγκυμονούσε, το Υπουργείο Μεταφορών του Όρεγκον ανέλαβε την απομάκρυνσή του.

Ο μηχανικός αυτοκινητοδρόμων, George Thornton, ήταν εκείνος που κλήθηκε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Αποφασισμένος να ξεφορτωθεί το κουφάρι με γρήγορο και αποφασιστικό τρόπο, ο Thornton επινόησε ένα σχέδιο που έμεινε στην ιστορία.

Η απόφαση να χρησιμοποιήσει εκρηκτικά δεν ελήφθη ελαφρά τη καρδία. Επιλέχθηκε μισός τόνος δυναμίτη, ενώ έγιναν διαβουλεύσεις με εμπειρογνώμονες πυρομαχικών του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ για να εξασφαλιστεί η ασφαλής πυροδότηση. Τα εκρηκτικά τοποθετήθηκαν στρατηγικά στη χερσαία πλευρά της φάλαινας, με την ελπίδα ότι τα περισσότερα από τα συντρίμμια θα προωθούνταν στη θάλασσα, αφήνοντας τους πτωματοφάγους να χειριστούν τα υπόλοιπα.

Ο δημοσιογράφος Paul Linnman του KATU βρέθηκε επί τόπου για να καλύψει το γεγονός, αρχικά διστακτικός αλλά τελικά γοητευμένος από την προοπτική να γίνει μάρτυρας ενός τόσο μοναδικού θεάματος. Δεν ήξερε ότι η έκρηξη θα γινόταν μια από τις πιο αξιομνημόνευτες στιγμές στην ιστορία της τηλεόρασης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Καθώς ο δυναμίτης πυροδοτήθηκε, οι θεατές έτρεχαν να καλυφθούν καθώς κομμάτια από το λίπος έπεφταν πάνω τους. Ως εκ θαύματος, κανείς δεν τραυματίστηκε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.