ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Σουηδία: Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν βυθισμένο πολεμικό πλοίο του 17ου αιώνα

Βρήκαν το αδελφό πλοίο του «Βάσα»

Σουηδία: Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν βυθισμένο πολεμικό πλοίο του 17ου αιώνα

Σουηδοί θαλάσσιοι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν το χαμένο από καιρό αδελφό- πλοίο του πολεμικού πλοίου «Βάσα» ή στα σουηδικά Vasa του 17ου αιώνα, το οποίο βυθίστηκε στο παρθενικό του ταξίδι, όπως ανακοίνωσε το σουηδικό Μουσείο Ναυαγών.

Το Aπλετ, που καθελκύστηκε το 1629, κατασκευάστηκε από τον ίδιο ναυπηγό με το περίφημο 69 μέτρων Βάσα το οποίο μετέφερε 64 κανόνια όταν βυθίστηκε έξω από το λιμάνι της Στοκχόλμης.

«Οι παλμοί μας αυξήθηκαν όταν είδαμε πόσο έμοιαζε με το Βάσα», δήλωσε ο Τζίμ Χάνσον (Jim Hansson), θαλάσσιος αρχαιολόγος στο μουσείο. Και συνεχίζει: «Με το Aπλετ, μπορούμε να προσθέσουμε άλλο ένα βασικό κομμάτι του παζλ στην ανάπτυξη της σουηδικής ναυπηγικής βιομηχανίας», προσθέτοντας ότι αυτό επέτρεψε στους ερευνητές να μελετήσουν τις διαφορές μεταξύ του Απλετ και του Βάσα, μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το Βάσα, που άνηκε στα πολεμικά πλοία του Βασιλικού Στόλου της Σουηδίας και πήρε το όνομά του από την ομώνυμη δυναστεία, είναι το μόνο πλοίο του 17ου αιώνα που διατηρείται μέχρι και σήμερα σε άριστη κατάσταση. Αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της Σουηδίας και χιλιάδες επισκέπτες το θαυμάζουν στο Μουσείο Βάσα στη Στοκχόλμη, σύμφωνα με το AFP.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.