ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Πανελλήνιες 2021: Τα στατιστικά για τις βαθμολογίες – Τα στοιχεία για κάθε μάθημα

Πανελλήνιες 2021: Τα στατιστικά για τις βαθμολογίες – Τα στοιχεία για κάθε μάθημα

Οι Πανελλαδικές 2021 ολοκληρώθηκαν και το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τα στατιστικά των βαθμολογιών για τα μαθήματα που εξετάστηκαν.

Στον αέρα βρίσκονται από το μεσημέρι της Δευτέρας τα στατιστικά για τις βαθμολογίες των μαθημάτων που εξετάστηκαν στις Πανελλήνιες. Τι αναφέρεται για κάθε μάθημα.

Δείτε τα στατιστικά των Πανελλαδικών ΕΔΩ.

Βάσεις 2021 – Οι εκτιμήσεις για τα επιστημονικά πεδία

Στο 1ο πεδίο (ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών), δεν αναμένονται ιδιαίτερες αυξομειώσεις συγκριτικά με τα περσινά δεδομένα.

Στο 2ο πεδίο (θετικών επιστημών) η μείωση των υποψηφίων σε σχέση με πέρσι θα περιορίσει την όποια ανοδική τάση στις μικρές και μεσαίες σχολές, ωστόσο προβλέπεται άνοδος βάσεων στο “ρετιρέ”.

Στο 3ο πεδίο εκτιμάται ότι θα υπάρξει άνοδος των βάσεων, καθώς πέρσι κατεγράφη ιστορικό χαμηλό στις βάσεις και των επτά ιατρικών σχολών.

Στο 4ο πεδίο (οικονομίας -πληροφορικής) επίσης αναμένεται γενική, αλλά όχι κατακόρυφη άνοδος. Η ανοδική τάση οφείλεται αφενός στον αυξανόμενο, κάθε χρόνο, αριθμό υποψηφίων που επιλέγουν το συγκεκριμένο πεδίο, αλλά και στα ευκολότερα θέματα των Μαθηματικών.

Υπενθυμίζεται ότι στις φετινές Πανελλαδικές συμμετείχαν συνολικά 92.090 υποψήφιοι (75.435 των Γενικών και 16.655 των Επαγγελματικών Λυκείων) για τις συνολικά 77.415 θέσεις εισακτέων (δεν συμπεριλαμβάνονται οι θέσεις στρατιωτικές και άλλων σχολών).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.