Οι Πανελλαδικές 2021 ολοκληρώθηκαν και το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τα στατιστικά των βαθμολογιών για τα μαθήματα που εξετάστηκαν.

Στον αέρα βρίσκονται από το μεσημέρι της Δευτέρας τα στατιστικά για τις βαθμολογίες των μαθημάτων που εξετάστηκαν στις Πανελλήνιες. Τι αναφέρεται για κάθε μάθημα.

Δείτε τα στατιστικά των Πανελλαδικών ΕΔΩ.

Βάσεις 2021 – Οι εκτιμήσεις για τα επιστημονικά πεδία

Στο 1ο πεδίο (ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών), δεν αναμένονται ιδιαίτερες αυξομειώσεις συγκριτικά με τα περσινά δεδομένα.

Στο 2ο πεδίο (θετικών επιστημών) η μείωση των υποψηφίων σε σχέση με πέρσι θα περιορίσει την όποια ανοδική τάση στις μικρές και μεσαίες σχολές, ωστόσο προβλέπεται άνοδος βάσεων στο “ρετιρέ”.

Στο 3ο πεδίο εκτιμάται ότι θα υπάρξει άνοδος των βάσεων, καθώς πέρσι κατεγράφη ιστορικό χαμηλό στις βάσεις και των επτά ιατρικών σχολών.

Στο 4ο πεδίο (οικονομίας -πληροφορικής) επίσης αναμένεται γενική, αλλά όχι κατακόρυφη άνοδος. Η ανοδική τάση οφείλεται αφενός στον αυξανόμενο, κάθε χρόνο, αριθμό υποψηφίων που επιλέγουν το συγκεκριμένο πεδίο, αλλά και στα ευκολότερα θέματα των Μαθηματικών.

Υπενθυμίζεται ότι στις φετινές Πανελλαδικές συμμετείχαν συνολικά 92.090 υποψήφιοι (75.435 των Γενικών και 16.655 των Επαγγελματικών Λυκείων) για τις συνολικά 77.415 θέσεις εισακτέων (δεν συμπεριλαμβάνονται οι θέσεις στρατιωτικές και άλλων σχολών).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!