ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στο κέντρο της Αθήνας ενάντια σε νομοσχέδιο για την Παιδεία

Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στο κέντρο της Αθήνας ενάντια σε νομοσχέδιο για την Παιδεία

Σε συγκέντρωση και πορεία προς τη Βουλή προχωρά το ΠΑΜΕ το απόγευμα της Πέμπτης ενάντια σε νέο νομοσχέδιο για την Παιδεία.

Συλλαλητήριο πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ στο κέντρο της Αθήνας ενάντια σε νέο νομοσχέδιο για την Παιδεία που όπως καταγγέλλει «μετατρέπει το σχολείο σε επιχείρηση».

Μέλη του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια πριν ξεκινήσουν πορεία προς τη Βουλή. Λόγω της διαμαρτυρίας, κλειστή είναι η Πανεπιστημίου και η Σταδίου.

Το νομοσχέδιο για την Παιδεία κατατέθηκε στην Βουλή στις 20 Ιουλίου. Το ΠΑΜΕ ζητά την απόσυρσή του, καθώς «μετατρέπει το σχολείο σε επιχείρηση, τους γονείς σε πελάτες και στερεί τη μόρφωση από τα παιδιά».

Η συνδικαλιστική οργάνωση κατηγορεί την κυβέρνηση πως με το νομοσχέδιο θα μετατρέψει τα σχολεία σε επιχειρήσεις που ζητούν επιχορηγήσεις. Μάλιστα τονίζει ότι αυτό γίνεται την ίδια στιγμή που τα τελευταία 10 χρόνια οι κυβερνήσεις έχουν μειώσει περίπου στο 60% τη χρηματοδότηση των σχολείων.

Σύμφωνα με το ΠΑΜΕ, η κυβέρνηση με το επίμαχο νομοσχέδιο «θα χωρίσει τα σχολεία σε “καλά” και “κακά” και πως οι χορηγοί θα έχουν τον τελευταίο λόγο για το ποιος θα φοιτά στο σχολείο τους».

Το ΠΑΜΕ κατηγορεί, τέλος, την κυβέρνηση πως υποβαθμίζει τη μόρφωση που λαμβάνουν τα παιδιά και πως στόχος της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών είναι να τους «φιμώσουν» κι όχι να βελτιώσουν το εκπαιδευτικό σύστημα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.