Σε συγκέντρωση και πορεία προς τη Βουλή προχωρά το ΠΑΜΕ το απόγευμα της Πέμπτης ενάντια σε νέο νομοσχέδιο για την Παιδεία.

Συλλαλητήριο πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ στο κέντρο της Αθήνας ενάντια σε νέο νομοσχέδιο για την Παιδεία που όπως καταγγέλλει «μετατρέπει το σχολείο σε επιχείρηση».

Μέλη του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια πριν ξεκινήσουν πορεία προς τη Βουλή. Λόγω της διαμαρτυρίας, κλειστή είναι η Πανεπιστημίου και η Σταδίου.

Το νομοσχέδιο για την Παιδεία κατατέθηκε στην Βουλή στις 20 Ιουλίου. Το ΠΑΜΕ ζητά την απόσυρσή του, καθώς «μετατρέπει το σχολείο σε επιχείρηση, τους γονείς σε πελάτες και στερεί τη μόρφωση από τα παιδιά».

Η συνδικαλιστική οργάνωση κατηγορεί την κυβέρνηση πως με το νομοσχέδιο θα μετατρέψει τα σχολεία σε επιχειρήσεις που ζητούν επιχορηγήσεις. Μάλιστα τονίζει ότι αυτό γίνεται την ίδια στιγμή που τα τελευταία 10 χρόνια οι κυβερνήσεις έχουν μειώσει περίπου στο 60% τη χρηματοδότηση των σχολείων.

Σύμφωνα με το ΠΑΜΕ, η κυβέρνηση με το επίμαχο νομοσχέδιο «θα χωρίσει τα σχολεία σε “καλά” και “κακά” και πως οι χορηγοί θα έχουν τον τελευταίο λόγο για το ποιος θα φοιτά στο σχολείο τους».

Το ΠΑΜΕ κατηγορεί, τέλος, την κυβέρνηση πως υποβαθμίζει τη μόρφωση που λαμβάνουν τα παιδιά και πως στόχος της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών είναι να τους «φιμώσουν» κι όχι να βελτιώσουν το εκπαιδευτικό σύστημα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!