ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Οικογένεια εντόπισε αρχαίο εύρημα στον Αλφειό ποταμό – Παραδόθηκε στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας

Οικογένεια εντόπισε αρχαίο εύρημα στον Αλφειό ποταμό – Παραδόθηκε στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας

Μία οικογένεια βρήκε ένα αρχαίο εύρημα κοντά στις όχθες του Αλφειού ποταμού, το οποίο παρέδωσε άμεσα στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας.

Ενώ τα μέλη της οικογένειας βρίσκονταν κοντά στην περιοχή της Σαλμώνης, βρήκαν μέσα σε καλάμια μία περικεφαλαία.

Όπως αναφέρει το Patrisnews, η οικογένεια ενημέρωσε για το αρχαίο εύρημα τον δικηγόρο Θοδωρή Αντωνόπουλο, προκειμένου να παραδώσουν την περικεφαλαία στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας, κάτι το οποίο έγινε την περασμένη Δευτέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Partisnews, το σχήμα της περικεφαλαίας μαρτυρά πως πρόκειται για κορινθιακού τύπου που εμφανίζεται για πρώτη φορά τον 7ο αιώνα π.Χ. και είναι γνωστή μέχρι σήμερα ως το κατεξοχήν αρχαίο ελληνικό πολεμικό κράνος.

Γνώρισε ωστόσο μεγάλη διάδοση και πέρα από τα γεωγραφικά σύνορα της αρχαίας Ελλάδας.

Περισσότερες λεπτομέρειες, ωστόσο, σχετικά με τον τύπο και την χρονολογία αναμένεται να γίνουν γνωστές από την Αρχαιολογική Υπηρεσία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.