Πρόεδρος τεχνικών της ΔΕΗ: «Μέχρι το μεσημέρι όλες οι περιοχές που πέρασε η φωτιά θα έχουν πάρει κανονικά ρεύμα»

Πρόεδρος τεχνικών της ΔΕΗ: «Μέχρι το μεσημέρι όλες οι περιοχές που πέρασε η φωτιά θα έχουν πάρει κανονικά ρεύμα»

Ο Πρόεδρος των τεχνικών της ΔΕΗ, Κώστας Μανιάτης, μίλησε σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή και απάντησε σχετικά με το εάν η φωτιά στη Βαρυμπόμπη ξεκίνησε από πυλώνες της ΔΕΗ, λέγοντας πως «κανένας δεν μπορεί να το επιβεβαιώσει».

«Στους πυλώνες μεταφέρονται τα καλώδια, οι γραμμές και δεν υπάρχουν ασφαλειοδιακόπτες. Για να δημιουργηθεί μια φωτιά, πρέπει να υπάρχει κάτι άλλο και όχι μόνο μια γραμμή».

Συνέχισε λέγοντας πως οι εκρήξεις στο σημείο ενδέχεται να προήλθαν από τη φωτιά, η οποία τις δημιούργησε. Χρειάζεται κάποιο άλλο αίτιο για να προκληθεί η φωτιά και όχι απλά ένας πυλώνας τάσης.

«Δεν υπήρχαν εκεί ασφαλειοδιακόπτες, παρά μόνο οι γραμμές μεταφοράς. Κάτι άλλο έπαιξε ρόλο». Μπορεί να είναι ανθρώπινο χέρι ή αμέλεια σημείωσε.

Προβλήματα με το ρεύμα «έχουμε στις Αδάμες, στη Βαρυμπόμπη, στο Ολυμπιακό χωριό και στη Κάτω Κηφισιά», όπου σημειώνονται κατά τόπους διακοπές ρεύματος.

Δήλωσε αισιόδοξος πως θα αποκατασταθούν οι βλάβες και «σε λίγη ώρα θα έχουμε αποκαταστήσει το πρόβλημα και θα δώσουμε κανονικά ρεύμα στις περιοχές που έχουν πρόβλημα».

Σημείωσε πως μέχρι το μεσημέρι όλες οι περιοχές που πέρασε η φωτιά θα έχουν πάρει κανονικά ρεύμα, καθώς δουλεύουν τα συνεργεία πυρετωδώς, εκτός αν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα σε κάποιο σημείο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είπε πως αυτή τη στιγμή μπορεί στη περιοχή Αδάμες να έχουν ήδη πάρει ρεύμα ή το πολύ έως τις 08.00πμ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.