ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Συγκινεί 92χρονη γυναίκα στη Βαρυμπόμπη – Δεν φεύγει από το καμένο σπίτι της

Συγκινεί 92χρονη γυναίκα στη Βαρυμπόμπη – Δεν φεύγει από το καμένο σπίτι της

Μία 92χρονη γυναίκα προκαλεί συγκίνηση με την κίνησή της να μην αφήσει το καμένο σπίτι της από την φωτιά στη Βαρυμπόμπη και να συνεχίσει να μένει στο σημείο μαζί με τον σκύλο της.

Η γυναίκα μένει στην αυλή του σπιτιού της και κοιμάται σε ένα ράντζο, ενώ μαζί της έχει τον σκύλο της, ενώ ένας εθελοντής πυροσβέστης τη βοηθάει σε αυτή τη δύσκολη καθημερινότητά της.

«Το αγαπάω αυτό το μέρος. Έζησα εδώ. Δεν μπορώ να ζήσω πουθενά αλλού. Ήρθα 30 χρονών και είμαι τώρα 92» δηλώνει η ίδια στον ΑΝΤ1, εξηγώντας τον λόγο που παραμένει στο πλέον κατεστραμμένο της σπίτι.

Σύμφωνα με την ίδια, έχουν προσφερθεί να τη βοηθήσουν πάρα πολλοί αλλά δεν θέλει.

Για το αν έχει κάποιο δικό της πρόσωπο που μπορεί να τη βοηθήσει, η 92χρονη κα Άννα λέει πως «Να με φιλοξενήσουν, να φάω, να κοιμηθώ έχω. Αλλά αρνούμαι να πάω, δεν θέλω».

Για τον χειμώνα που έρχεται και το τι θα γίνει η ίδια λέει πως «Κάτι θα γίνει. Δεν θα καθίσω στο κρύο. Θα πάω σε συγγενείς».

Μάλιστα, η γυναίκα αναφέρει πως τρόφιμα της πηγαίνει ο Ερυθρός Σταυρός, ενώ για την κρατική αποζημίωση δηλώνει ότι έχει κάνει αίτηση και «δεν ξέρω πότε θα τα πάρουμε (…). Αν φτάσουνε καλώς, εγώ δεν θέλω ούτε κουζίνες, ούτε τίποτα. Θέλω αυτά τα λεφτά να τα “ρίξω” στην σκεπή».

Ο εθελοντής πυροσβέστης που βρίσκεται δίπλα της από την πρώτη στιγμή, δηλώνει ότι «Είμαστε μαζί από το πρώτο λεπτό πριν καούν όλα. Ήμασταν εδώ γιατί είμαι γείτονας. Δεν μπορέσαμε να το κρατήσουμε το σπίτι της κα Άννας γιατί δεν είχαμε νερό. Ό,τι κάναμε, με κουβάδες το κάναμε. Από εκεί και πέρα μπορούμε, όμως, να τη βοηθήσουμε για να το ξαναστήσει. Ο καθένας ό,τι μπορεί βέβαια. Κι αυτό κάνουμε. Τώρα μαζεύουμε συσκευές, φαγητά, νερά, οτιδήποτε χρειάζεται, και κοιτάμε να φτιάξουμε το σπίτι με χορηγίες. Ό,τι μπορεί να δώσει ο καθένας (…) Έχουμε κι άλλους γείτονες εδώ που τη στηρίζουν την κα Άννα. Εγώ περνάω, όμως, κάθε μέρα για ό,τι χρειάζεται και μπορώ να της προσφέρω».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μάλιστα, πρόσθεσε πως η 92χρονη δεν θέλει να φύγει από εκεί γιατί φοβάται μήπως της κλέψουν τα πράγματά της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.