ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Σημαντικές αυξήσεις της τάξης του 35%-50% στους λογαριασμούς ρεύματος

Σημαντικές αυξήσεις της τάξης του 35%-50% στους λογαριασμούς ρεύματος

Σε δυσάρεστη θέση θα βρεθούν αρκετοί καταναλωτές όταν θα πάρουν στα χέρια τους τον λογαριασμό του ρεύματος, καθώς θα αντικρίσουν αυξήσεις της τάξης του 35%-50%, ανάλογα τις τιμές αγοράς και τα συμβόλαια που διαθέτουν .

Ο λόγος είναι οι υψηλές τιμές χονδρεμπορικής αγοράς, που έσπασαν κάθε ρεκόρ τον Αύγουστο, αποτέλεσμα τόσο της αυξημένης ζήτησης λόγω καύσωνα όσο και της ανοδικής πορείας των δικαιωμάτων ρύπων και των τιμών φυσικού αερίου που επηρεάζουν το κόστος παραγωγής ενέργειας. Οι εταιρείες προμήθειας ρεύματος, ακόμη και των καθετοποιημένων ομίλων, τονίζουν ότι αγοράζουν στις ακριβές τιμές της χονδρεμπορικής και ενεργοποιούνται οι ρήτρες αναπροσαρμογής, μετακυλίοντας το αυξημένο κόστος της χονδρεμπορικής αγοράς, στη βιομηχανία και καταναλωτές.

«Εκτόξευση» της τιμής της MWh

Να σημειωθεί ότι η μέση τιμή της MWh φέτος στο πρώτο πεντάμηνο ήταν στα 57,8 ευρώ. Η μέση Τιμή Εκκαθάρισης Αγοράς (TEA) για τον Ιούνιο υπολογίστηκε περίπου στα 79,33 ευρώ/MWh. Τον Μάιο, δε, η μέση ΤΕΑ ήταν στα 63,16 ευρώ/ MWh. Με βάση, δε, τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η τελική μέση τιμή για τον Ιούλιο θα κλείσει γύρω στα 100 ευρώ/Mwh και ακόμη ψηλότερα τον Αύγουστο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με δεδομένο ότι από τον Μάρτιο του 2020 οι εταιρείες προμήθειας ανανέωσαν τις συμβάσεις της μέσης τάσης (επιχειρήσεις βιομηχανία, σουπερμάρκετ) που διέθεταν και τις συνέδεσαν με την τιμή της χονδρεμπορικής αγοράς, οι αυξήσεις στην τιμή της χονδρεμπορικής τον Αύγουστο επιβαρύνουν πλέον άμεσα τα
τιμολόγια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.