ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Επιστροφή φοιτητών και καθηγητών στα πανεπιστήμια – Πως θα πραγματοποιηθεί

Επιστροφή φοιτητών και καθηγητών στα πανεπιστήμια – Πως θα πραγματοποιηθεί

Στις 13 Σεπτεμβρίου αναμένεται να επιστρέψουν φοιτητές και καθηγητές στα πανεπιστήμια, με τους ανεμβολίαστους να υποβάλλονται σε δύο rapid test πριν την είσοδό τους στα αμφιθέατρα.

Τα πρωτόκολλα υγείας ισχύουν για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς και φοιτητές.

Συγκεκριμένα:

  • Για τους φοιτητές υπάρχει η υποχρέωση δύο rapid test ή PCR την εβδομάδα. Θα αποδεικνύεται με ψηφιακή βεβαίωση αρνητικού τεστ από το gov.gr και θα ελέγχεται με την εφαρμογή covid free app από τις αρχές των πανεπιστημίων.
  • Σε δύο rapid tests την εβδομάδα υποχρεώνονται και οι ανεμβολίαστοι ακαδημαϊκοί.

Όπως προβλέπει η σχετική ρύθμιση, τα τεστ θα πραγματοποιούνται μόνο σε ιδιωτικά κέντρα με επιβάρυνση εκείνου που τα κάνει, ενώ η νέα τιμή των rapid tests διαμορφώνεται στα 10 ευρώ.

Ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος είχε αναφέρει, εξάλλου, ότι μέσα στον Σεπτέμβριο θα λειτουργήσουν δομές για τον εμβολιασμό φοιτητών, συμπληρώνοντας πως ειδικά στις σχολές Ιατρικής θα υπάρχουν μόνιμες δομές για τον εμβολιασμό.

Εκτός από εκείνους που δεν έχουν εμβολιαστεί, το εκπαιδευτικό προσωπικό και οι φοιτητές οφείλουν να προσέρχονται στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα:

  • με πιστοποιητικό εμβολιασμού,
  • βεβαίωση παρελθούσας νόσησης από κορονοϊό (τελευταίου εξαμήνου).
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η εξεταστική του Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί με τους ίδιους όρους που έγιναν τον Ιούνιο, δηλαδή κάθε ίδρυμα θα μπορεί να αποφασίζει για το ποια μαθήματα θα εξετάζονται διαδικτυακά και ποια με φυσική παρουσία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.