Θεσσαλονίκη: «Ντύθηκε» με σημαίες της Επανάστασης του 1821 λόγω ΔΕΘ (βίντεο)

Θεσσαλονίκη: «Ντύθηκε» με σημαίες της Επανάστασης του 1821 λόγω ΔΕΘ (βίντεο)

Mε σημαίες της Επανάστασης του 1821, από διάφορες περιοχές της χώρας, είναι στολισμένη η Θεσσαλονίκη από σήμερα το πρωί και θα παραμείνει μέχρι το πέρας της διοργάνωσης της 85ης ΔΕΘ, η οποία πραγματοποιείται από τις 11-19 Σεπτεμβρίου.

Τα συνεργεία των τεχνικών τοποθέτησαν ήδη τις σημαίες στις οδούς Τσιμισκή, Αγγελάκη και Εθνικής Αμύνης, που βρίσκονται περιμετρικά της ΔΕΘ. Ο σημαιοστολισμός της Θεσσαλονίκης είναι ενταγμένος στον κεντρικό θεματικό άξονα της φετινής 85ης ΔΕΘ, που είναι το παρελθόν, παρόν και μέλλον της χώρας, με αφορμή και την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Οι σημαίες της Επανάστασης προέρχονται από όλη την χώρα και αποτυπώνουν όλες τις διαφορετικές απελευθερωτικές πρωτοβουλίες, που αναλήφθηκαν σε διάφορα σημεία της επικράτειας: η σημαία της Φιλικής Εταιρείας, της Ύδρας, του Καστελόριζου, της Χαλκιδικής, του Πηλίου («’Ανθιμος Γαζής»), αλλά και αυτές που ύψωσαν ο Κολοκοτρώνης και ο Υψηλάντης μαζί με την ελληνική, θα κοσμήσουν το κέντρο της Θεσσαλονίκης.

«Η τοποθέτηση των σημαιών ουσιαστικά εκκινεί το πλούσιο πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων της 85ης ΔΕΘ, οι οποίες υλοποιούνται για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση» υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση της ΔΕΘ-Helexpo AE.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.