ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Με σοβαρά προβλήματα ξεκίνησε η σχολική χρονιά των μαθητών της Βόρειας Ηπείρου

Με σοβαρά προβλήματα ξεκίνησε η σχολική χρονιά των μαθητών της Βόρειας Ηπείρου

Με τον χειρότερο τρόπο ξεκίνησε η φετινή χρονιά για τα ελληνικά εκπαιδευτήρια της Βορείου Ηπείρου, αφού έως σήμερα δεν έχουν επικυρωθεί από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων οι αναγκαίες αποσπάσεις εκπαιδευτικών.

Αποτέλεσμα να υπολειτουργούν τα σχολικά συγκροτήματα με τους μαθητές και τις μαθήτριες να παρακολουθούν μ’ ελλείψεις και κενά το ημερήσιο πρόγραμμα.

Φορείς της ομογένειας της Αλβανίας αν και έχουν επισημάνει το πρόβλημα στο υπουργείο Παιδείας, και στην υπουργό κυρία Νίκη Κεραμέως, εν τούτοις έως σήμερα το πρόβλημα συνεχίζει να υφίσταται, την ίδια ώρα που -σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν- οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών σ’ άλλες χώρες του εξωτερικού έχουν ολοκληρωθεί κανονικά.

Εξαιτίας των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν στην Βόρειο Ήπειρο, η επίλυση προβλημάτων ζωτικής σημασίας που απασχολούν την ομογένεια θα έπρεπε ν΄ αποτελούν προτεραιότητα του εθνικού κέντρου και βέβαια του υπουργείου Παιδείας. Ωστόσο η έως σήμερα αντιμετώπιση, δημιουργεί πίκρα και απογοήτευση στους ς φορείς της ομογένειας, στο προσωπικό των ελληνικών εκπαιδευτηρίων και βέβαια στους μικρούς μαθητές και στις μαθήτριες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εκφράζοντας φορείς της ομογένειας, και σχολιάζοντας το σοβαρό θέμα που έχει προκύψει, η βορειοηπειρωτική ενημερωτική πύλη himara.gr ζητάει από το υπουργείο Παιδείας : «έστω και αργοπορημένα να αντιληφθεί την σοβαρότητα της κατάστασης και να δώσει λύση στο πρόβλημα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.