ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Φιλοσοφική Αθηνών: Ο ένας πάνω στον άλλο οι φοιτητές – Κάθονται ακόμη και στα παράθυρα (βίντεο)

Φιλοσοφική Αθηνών: Ο ένας πάνω στον άλλο οι φοιτητές – Κάθονται ακόμη και στα παράθυρα (βίντεο)

Σε ένα σύντομο ερασιτεχνικό βίντεο, που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα φοιτητικού ενδιαφέροντος, αποτυπώνεται η τρέχουσα κατάσταση στη Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ. Σαφώς υπεράριθμοι σε σχέση με τη χωρητικότητα της αίθουσας, οι σπουδαστές προσπαθούν να βρουν χώρο να καθίσουν -ακόμη και στα παράθυρα.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του foititikanea.gr, παρά την τρέχουσα άνοδο στον αριθμό των κρουσμάτων Covid-19, «οι αποστάσεις φαίνεται ξεκάθαρα ότι έχουν πάει περίπατο». Πληροφορίες, ειδικά για τη Φιλοσοφική Αθηνών, μία από μεγαλύτερες σε πληθυσμό φοιτητών σχολές των ελληνικών ΑΕΙ, αναφέρουν ότι δεν εφαρμόζονται έστω και δειγματοληπτικοί έλεγχοι. Πρακτικά, από τις έξι πύλες της Πανεπιστημιούπολης, στα κτίρια της Φιλοσοφικής μπορεί να φτάσει ο καθένας.

Επίσης, οι φοιτητές αρχίζουν να συνωστίζονται ήδη από τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα οποία, σχεδόν υποχρεωτικά, χρησιμοποιούν, προκειμένου να φτάσουν στα κτίρια της σχολής τους.

Φοιτητές, διδάσκοντες, αλλά και γονείς εκφράζουν την ανησυχία τους, ενώπιον του κινδύνου να επιβληθεί ακόμη και ένα νέο lockdown, ειδικά σε ΑΕΙ όπως η Φιλοσοφική του ΕΚΠΑ, αν δεν δημιουργηθεί άμεσα ένας λειτουργικός μηχανισμός, είτε για τον αποτελεσματικό έλεγχο των φοιτητών (πολλοί από τους οποίους και για διάφορους λόγους είναι ανεμβολίαστοι), είτε για την αποσυμφόρηση των αμφιθεάτρων βάσει ενός ρεαλιστικού πλάνου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.