ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θα «φάει» καλά στην Ευρωβουλή η Ελεωνόρα. Θα δοξάσει (και αυτή...) το όνομα της Ελλάδας!

Πλύσιμο ρούχων με ντελίβερι – Προβληματισμός από τις αυξήσεις στο ρεύμα

Πλύσιμο ρούχων με ντελίβερι – Προβληματισμός από τις αυξήσεις στο ρεύμα

Ιδιαίτερος προβληματισμός φέρεται να υπάρχει σε ακόμη έναν κλάδο επαγγελματιών, λόγω της αύξησης της τιμής του ρεύματος.

Ιδιοκτήτες στεγνοκαθαριστηρίων, πλυντηρίων και σιδερωτηρίων είδαν τις δουλειές τους να πηγαίνουν καλά προσφέροντας σε ανταγωνιστικές τιμές πλύσιμο και σιδέρωμα ρούχων… με το κιλό.

Πολλοί ιδιοκτήτες όπως είπε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Στεγνοκαθαριστηρίων Ταπητοκαθαριστηρίων Πλυντηρίων Σιδερωτηρίων Βαφείων και συναφών επαγγελμάτων, Μενέλαος Ρεϊζίδης, δημιούργησαν και υπηρεσία ντελίβερι: «Δηλαδή πηγαίνουμε στα σπίτια των πελατών, παίρνουμε τα άπλυτα και τα επιστρέφουμε πλυμένα και σιδερωμένα».

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε η συγκεκριμένη υπηρεσία γνώρισε άνθηση στην περίοδο της καραντίνας και «παρότι δεν είχαμε κουστούμια για καθάρισμα αφού λόγω τηλεργασίας πολλοί δεν πήγαιναν στις δουλειές τους, παρόλα αυτά έστελναν τα ρούχα τους για πλύσιμο και σιδέρωμα» με τις τιμές όπως είπε να κοστολογούνται με το κιλό «από 3 έως 8 ευρώ ανάλογα με τις υπηρεσίες που ζητά ο πελάτης».

Εργαζόμενες γυναίκες που δεν προλαβαίνουν να ασχοληθούν με τη μπουγάδα και το σιδέρωμα των ρούχων της οικογένειας, αλλά και εργένηδες είναι οι τακτικοί πελάτες των επιχειρήσεων, όπως είπε ο κ. Ρεϊζίδης.

Προβληματισμός για την αύξηση τιμής του ρεύματος

Η μεγαλύτερη ανησυχία των επαγγελματιών του κλάδου όπως επισήμανε είναι η αύξηση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος «που αναμένουμε να είναι της τάξης του 20%».

«Ανησυχούμε γιατί είναι μια σημαντική αύξηση και φυσικά η σκέψη όλων είναι αν θα καταφέρουμε να την απορροφήσουμε έτσι ώστε να μην τη μετακυλήσουμε στις τιμές των υπηρεσιών που προσφέρουμε» είπε χαρακτηριστικά.

Για μια επιχείρηση που τα πλυντήρια και τα σιδερωτήρια δουλεύουν αρκετές ώρες την ημέρα το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος είναι ιδιαίτερα σημαντικό.

«Κατά μέσο όρο μέχρι σήμερα (σ.σ. χωρίς την αύξηση που αναμένεται να κυμανθεί στο 20%), ο μηνιαίος λογαριασμός του ηλεκτρικού ρεύματος σε μια επιχείρηση, αναλόγως και τη δουλειά και τα μηχανήματα που έχει, κυμαίνεται από 500 έως 800 ευρώ και φυσικά δεν λαμβάνουμε καμία επιδότηση» είπε και πρόσθεσε ότι ως κλάδος που ασχολείται με την καθαριότητα ενός νοικοκυριού σε όλα τα επίπεδα όπως ρουχισμός, χαλιά, παπλώματα κ.ά. η τιμή της ενέργειας παίζει κυρίαρχο ρόλο στη διαμόρφωση των τελικών τιμών των υπηρεσιών τους.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία αριθμεί ως μέλη της 24 πρωτοβάθμια σωματεία σε όλη τη χώρα τα οποία εκπροσωπούν 1.200 επιχειρήσεις, ενώ όπως είπε ο πρόεδρος της «υπάρχουν και επιχειρήσεις οι οποίες δεν είναι μέλη μας». «Συνολικά στη χώρα λειτουργούν περί τις 3.000 επιχειρήσεις στον συγκεκριμένο κλάδο» διευκρίνισε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, ένα άλλο πάγιο αίτημα του κλάδου όπως ανέφερε είναι το αφορολόγητο, «δηλαδή οι επιχειρήσεις μας να τυγχάνουν ενός ποσού που είναι αφορολόγητο αφού τώρα φορολογούμαστε από το πρώτο ευρώ είτε είναι ατομική επιχείρηση είτε άλλη μορφή όπως ομόρρυθμη ή ετερόρρυθμη».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.