ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ανακλήθηκε η πιστοποίηση ΠΟΠ σε εταιρεία ελαιόλαδου – Πρόστιμα πάνω από 180.000 ευρώ

Ανακλήθηκε η πιστοποίηση ΠΟΠ σε εταιρεία ελαιόλαδου – Πρόστιμα πάνω από 180.000 ευρώ

Οι υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προχώρησαν στην ανάκληση πιστοποίησης ΠΟΠ σε εταιρεία ελαιόλαδου.

Στόχος, η προστασία παραγωγών και καταναλωτών, αλλά και της ταυτότητας εμβληματικών για τη χώρα μας προϊόντων, όπως είναι το ελαιόλαδο.

Μετά από επιτόπιους, αιφνιδιαστικούς και στοχευμένους ελέγχους κλιμακίων του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ, σε επιχειρήσεις παραγωγής, τυποποίησης και εμπορίας «Ελαιόλαδου Καλαμάτας Π.Ο.Π.», σε Κρήτη, Λακωνία και Αττική, καθώς και τους διασταυρωτικούς ελέγχους που ακολούθησαν, εντοπίστηκε η διακίνηση στην αγορά της Βρετανίας 20.620 κιλών μη πιστοποιημένου «εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου», ως «Ελαιόλαδο Καλαμάτας Π.Ο.Π.», με την επισήμανση Extra Virgin Olive Oil PDO Kalamata, από την επιχείρηση «ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ΑΕ» – «HELLENIC CROPS Α.Ε.».

Ο ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ αποφάσισε:

Την ανάκληση πιστοποίησης της επιχείρησης «ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ΑΕ» – «HELLENIC CROPS Α.Ε.», σε ό,τι αφορά την εμπορία με ιδιωτική ετικέτα του προϊόντος «Ελαιόλαδο Καλαμάτας Π.Ο.Π.».

Την παραπομπή της επιχείρησης στην Πρωτοβάθμια Επιτροπή Εξέτασης Παρατυπιών Παραβάσεων προϊόντων Π.Ο.Π./Π.Γ.Ε. του Υ.Π.Α.Α.Τ. για επιβολή κυρώσεων, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Ο ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ κάλεσε την επιχείρηση να προβεί άμεσα σε ανάκληση όλων των τυποποιημένων προϊόντων, τα οποία διακινήθηκαν στη Βρετανία με την ανωτέρω επισήμανση Extra Virgin Olive Oil PDO Kalamata:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο πλαίσιο των σαρωτικών ελέγχων στην αγορά από το ΥΠΑΤ και τους εποπτευόμενους φορείς επιβλήθηκαν, επίσης, σε 36 περιπτώσεις πρόστιμα άνω των 180.000 ευρώ, για παραβίαση ισοζυγίων στην παραγωγή φέτας, για παλιές υποθέσεις που μέχρι σήμερα δεν είχαν εξετασθεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.