ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

«Μπάλλος»: Καταστράφηκε μέρος του νεκροταφείου στο Ληξούρι – Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι με τον δήμο

«Μπάλλος»: Καταστράφηκε μέρος του νεκροταφείου στο Ληξούρι – Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι με τον δήμο

Αγανακτισμένοι κάτοικοι του Ληξουρίου με τη δημοτική Αρχή καθώς η κακοκαιρία «Μπάλλος» κατέστρεψε μέρος του νεκροταφείο της πόλης με αποτέλεσμα τάφοι και οστά να γίνουν ένα με τις λάσπες και το χώμα.

Η αγανάκτηση των κατοίκων οφείλεται στο γεγονός ότι εδώ και ενάμιση χρόνο είχε εγκριθεί έργο ύψους 209 χιλιάδων ευρώ για την κατασκευή τοιχίου στην ανατολική πλευρά του νεκροταφείου όπου είχε καταστρέψει η κακοκαιρία «Ιανός».

Συγκεκριμένα στις 18 Δεκεμβρίου 2020 σε τηλεδιάσκεψη ο δήμαρχος Ληξουρίου κ Γιώργος Κατσιβέλης εισηγήθηκε την έγκριση μελέτης και καθορισμός τρόπου εκτέλεσης του έργου:

«Κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης Νεκροταφείου Ληξουρίου». Τότε ο κ. Κατσιβέλης είχε αναφέρει: «O Δήμος Ληξουρίου βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας λόγω του μεσογειακού κυκλώνα Ιανού που έπληξε τον δήμο μας στις 18-19 Σεπτεμβρίου 2020 έως και 17 Μαρτίου 2021 σύμφωνα με την με Α.Π 6895/18-9-2020 Απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, – συντρέχει κατεπείγουσα ανάγκη για την αποκατάσταση των ζημιών και την άμεση επίτευξη ασφαλών συνθηκών κυκλοφορίας των δημοτών στο Δήμο Ληξουρίου που υπέστη μεγάλες ζημιές, – δεν είναι δυνατή η τήρηση των προθεσμιών που προβλέπονται για τις ανοικτές διαδικασίες δημοπράτησης καθώς απαιτείται στο αμέσως χρονικό διάστημα αποκατάσταση υπαρχόντων υποδομών. Με την συγκεκριμένη μελέτη προβλέπεται αποκατάσταση του τοιχίου αντιστήριξης στο νεκροταφείο Ληξουρίου , που μετά τον κυκλώνα «ΙΑΝΟΣ» όπου λόγω των έντονων πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή έχει επέλθει διάβρωση του εδάφους με αποτέλεσμα το τοιχίο που υπήρχε να έχει ανατραπεί και καταρρεύσει , στο ανατολικό όριο του Νεκροταφείου, έχοντας σαν αποτέλεσμα ήδη οι παρακείμενοι τάφοι να έχουν υποχωρήσει και οστά των νεκρών να ολισθαίνουν κατά μήκος της πλαγιάς».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τον Ιούνιο του 2021 υπογράφτηκε η σύμβαση του έργου το οποίο όμως δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί με αποτέλεσμα η κακοκαιρία «Μπάλλος» να χτυπήσει την περιοχή και, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, να καταστραφούν αρκετοί τάφοι και οι συγγενείς των ανθρώπων που ήταν θαμμένοι εκεί να έχουν εξοργιστεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.