ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Σύλλογοι γονέων εναντίον Ν. Κεραμέως για τις συγχωνεύσεις τμημάτων στα σχολεία

Σύλλογοι γονέων εναντίον Ν. Κεραμέως για τις συγχωνεύσεις τμημάτων στα σχολεία

Το πρόγραμμα του υπουργείου για συγχωνεύσεις τμημάτων και μάλιστα εν μέσω πανδημίας συναντάει αντιδράσεις από συλλόγους γονέων και κηδεμόνων αλλά και καθηγητές που κατηγορούν το υπουργείο και προσωπικά την υπουργό Νίκη Κέραμέως για αδιαφορία.

«Η απόφαση για συγχώνευση τμημάτων που ανακοίνωσε 13/10/2021 το υπουργείο Παιδείας απλά υπογραμμίζει τη γνωστή αδιαφορία του για την εκπαίδευση, τη μόρφωση των παιδιών μας, το δημόσιο σχολείο. Η κατάργηση – συγχώνευση τμημάτων, που δρομολογήθηκε, εν μέσω πανδημίας, για το σχολείο των παιδιών μας είναι απαράδεκτη και έρχεται να επιβεβαιώσει το πραγματικό περιεχόμενο του Νομοσχεδίου για την Αναβάθμιση του Σχολείου και την Ενδυνάμωση των Εκπαιδευτικών, της περίφημης “αξιολόγησης” και των Πρότυπων Σχολείων για λίγους» αναφέρουν γονείς.

Αντιδράσεις σε όλα τα σχολεία έχει ξεσηκώσει η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για συγχώνευση τμημάτων.

Ακόμα και κατάργηση εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών, προκειμένου να μετατραπεί σε αίθουσα διδασκαλίας φέρνει η μαζική συγχώνευση τμημάτων, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου Βαθέος Αυλίδας.

Συγκεκριμένα, σημειώνουν ότι «τα τμήματα που προκύπτουν από τη συγχώνευση είναι αδύνατον να χωρέσουν σε αυτούς τους χώρους και έτσι το Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών, αλλάζει χρήση και γίνεται ως δια μαγείας, χωρίς να πληροί τους όρους, αίθουσα διδασκαλίας, στερώντας τις ώρες της εργαστηριακής άσκησης από τους μαθητές η οποία είναι απαραίτητη για την κατανόηση της Φυσικών Επιστημών». Οι γονείς ζητούν να μην εφαρμοστεί η εντολή του υπουργείου για την συγχώνευση τμημάτων της Α’ Λυκείου.

Αναλυτικά η καταγγελία:

Η φετινή σχολική χρονιά ξεκίνησε με τα γνωστά, σε όλους, προβλήματα έλλειψης αιθουσών διδασκαλίας, που πέρσι αντιμετωπίστηκαν επιμέρους, με τη δωρεά ενός κοντέινερ από γονιό, καθώς οι υπεύθυνοι κώφευαν στα αιτήματα του συνόλου της σχολικής κοινότητας του Λυκείου Βαθέος Αυλίδας για την κατασκευή νέων αιθουσών. Η απόφαση για συχγώνευση τμημάτων που ανακοίνωσε 13/10/2021 το υπουργείο Παιδείας απλά υπογραμμίζει τη γνωστή αδιαφορία του για την εκπαίδευση, τη μόρφωση των παιδιών μας, το δημόσιο σχολείο.

Η κατάργηση – συγχώνευση τμημάτων, που δρομολογήθηκε, εν μέσω πανδημίας, για το σχολείο των παιδιών μας είναι απαράδεκτη και έρχεται να επιβεβαιώσει το πραγματικό περιεχόμενο του Νομοσχεδίου για την Αναβάθμιση του Σχολείου και την Ενδυνάμωση των Εκπαιδευτικών, της περίφημης «αξιολόγησης» και των Πρότυπων Σχολείων για λίγους. Τα παιδιά μας ήδη κάνουν μάθημα σε κοντέινερ (2) και σε αποθήκες λίγων τετραγωνικών μέτρων που «αναβαθμίστηκαν» σε «αίθουσες».

Τα τμήματα που προκύπτουν από τη συγχώνευση είναι αδύνατον να χωρέσουν σε αυτούς τους χώρους και έτσι το Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών, αλλάζει χρήση και γίνεται ως δια μαγείας, χωρίς να πληροί τους όρους, αίθουσα διδασκαλίας, στερώντας τις ώρες της εργαστηριακής άσκησης από τους μαθητές η οποία είναι απαραίτητη για την κατανόηση της Φυσικών Επιστημών.

Πώς να αξιολογήσουμε εμείς, λοιπόν, τον δήμο, την περιφέρεια, τη δ/νση Β΄θμιας εκπ/σης Ευβοίας, την περιφερ. δ/νση Α΄/θμιας & Β΄/θμιας εκπ/σης Στερεάς Ελλάδας και το υπουργείο παιδείας; Ζητάμε να μην εφαρμοστεί η εντολή του υπουργείου για την συγχώνευση τμημάτων της Α Λυκείου. Ο δήμος και η περιφέρεια να αναλάβουν, επιτέλους, τις ευθύνες τους και να φροντίσουν για την κατασκευή αιθουσών. Καλούμε τους γονείς να διεκδικήσουν την παιδεία και το σχολείο που αξίζει στα παιδιά μας.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε «Γ. Σεφέρης» ζητά να μην κλείσει ούτε 1 τμήμα και να δοθεί έγκριση όλων των τμημάτων με βάση τις ανάγκες των μαθητών. Όπως αναφέρει «θύματα της πολιτικής του υπουργείου Παιδείας είναι τα 7ο και 10ο δημοτικά σχολεία Νέας Ιωνίας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αντιδράσεις υπάρχουν και σε Χανιά, Κυκλάδες, Καβάλα, Αχαΐα, ενώ «κοκκινίζουν» 136 τμήματα στην Αττική.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.