ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ – Πέντε τραυματίες αστυνομικοί και έξι συλλήψεις (upd)

Επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ – Πέντε τραυματίες αστυνομικοί και έξι συλλήψεις (upd)

Πέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν και έξι άτομα προσήχθησαν στα επεισόδια που σημειώθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης, 26.10.2021, στα Εξάρχεια, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής ενώ στην συνέχεια οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Νωρίτερα ομάδες περιθωριακών αριστερών ομάδων έβαλαν φωτιά σε κάδους με τους άνδρες των ΜΑΤ να απαντούν με κρότου λάμψης και με ρίψη χημικών.

Περίπου 50 άτομα μετά την πορεία που είχε προηγηθεί έφτασαν έξω από την ΑΣΟΕΕ και άρχισαν να συγκρούονται με τους αστυνομικούς πετώντας πέτρες ενώ στο σημείο έχει σπεύσει και αύρα της ΕΛΑΣ.

Στην περιοχή είναι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν περίπου 50 άτομα μετά την πορεία που είχε προηγηθεί κατά της υποχρεωτικής λήψης DNA, έφτασαν έξω από την ΑΣΟΕΕ και άρχισαν να συγκρούονται με τους αστυνομικούς πετώντας πέτρες ενώ στο σημείο έχει σπεύσει και αύρα της ΕΛΑΣ.

Νωρίτερα επεισόδια σημειώθηκαν στα Εξάρχεια, έπειτα από πορεία αντιεξουσιαστών στο κέντρο της Αθήνας. Στη διάρκειά τους, σύμφωνα με την αστυνομία τραυματίσθηκαν 3 αστυνομικοί, ενώ έγιναν πέντε προσαγωγές.

Τρεις αστυνομικοί τραυματίες, λέει η ΕΛΑΣ

Όπως αναφέρει η ΓΑΔΑ, με πρωτοβουλία διαφόρων συλλογικοτήτων πραγματοποιήθηκε, στις 12:30, συλλαλητήριο στα Προπύλαια. Στη συνέχεια, οι συγκεντρωμένοι κατευθύνθηκαν προς την οδό Σόλωνος, όπου ξαφνικά επιτέθηκαν με πυροσβεστήρες, καρέκλες και άλλα αντικείμενα στις αστυνομικές δυνάμεις και οι οποίες τους απώθησαν.

Αμέσως μετά, σύμφωνα με την ΓΑΔΑ, άτομα που είχαν συγκεντρωθεί στο ύψος της οδού Ζωοδόχου Πηγής, επιτέθηκαν σε αστυνομικούς, οι οποίοι, επίσης, τους απώθησαν. Τα άτομα αυτά διαλύθηκαν προς διάφορες κατευθύνσεις.

Από τις συγκεκριμένες επιθέσεις τραυματίστηκαν πέντε αστυνομικοί και συνελήφθησαν έξι άτομα.

Προανάκριση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής, ενώ για τα όσα έγιναν ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.