ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ανοιχτά τα καταστήματα και την Κυριακή – Το αναλυτικό ωράριο λειτουργίας τους

Πώς αναμένεται να λειτουργήσουν

Ανοιχτά τα καταστήματα και την Κυριακή – Το αναλυτικό ωράριο λειτουργίας τους

Κανονικά αναμένεται να λειτουργήσουν και την Κυριακή (7/11) τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ, με αφορμή τις ενδιάμεσες εκπτώσεις.

Οι φετινές φθινοπωρινές ενδιάμεσες εκπτώσεις διαρκούν από τη 1η Νοεμβρίου έως τις 15 Νοεμβρίου, ενώ στο τέλος του μήνα έχουμε και τη Black Friday.

Σημειώνεται ότι με τα νέα μέτρα που θα ισχύουν από αύριο, Σάββατο (06/11), οι ανεμβολίαστοι θα χρειάζονται rapid test για να μπουν σε τράπεζες, εμπορικά καταστήματα και ανοιχτούς χώρους εστίαση. Αντίθετα, δεν χρειάζονται τεστ για φαρμακεία, σούπερ μάρκετ και εκκλησίες.

Tα εμπορικά καταστήματα μπορούν να επιλέξουν αν θα λειτουργήσουν αυτή την Κυριακή, οπότε μπορείτε να δείτε ανεβασμένα και κλειστά ρολά στην κυριακάτικη βόλτα σας στα μαγαζιά, ενώ ανοιχτά θα είναι και κάποια σούπερ μάρκετ.

Σημειώνεται πως ακόμα και αν είναι ανοιχτά, το ωράριο ενδέχεται να διαφοροποιηθεί από κατάστημα σε κατάστημα.

Το ωράριο των σούπερ μάρκετ «ΑΒ Βασιλόπουλος»

Τα σούπερ μάρκετ «ΑΒ Βασιλόπουλος» θα είναι ανοιχτά αυτή την Κυριακή από τις 11:00 έως τις 18:00.

Διαφοροποιήσεις ενδέχεται να υπάρξουν σε franchise καταστήματα.

Οι ώρες λειτουργίας των Lidl

Τα περισσότερα καταστήματα της Lidl θα είναι κατά γενικό κανόνα ανοιχτά από τις 11:00 το πρωί.

Ωστόσο, θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις στην ώρα που θα κλείσει το κάθε κατάστημα, οπότε θα πρέπει να ελέγξετε στην ιστοσελίδα για το κατάστημα που σας αφορά.

Ανοιχτά και τα My Market

Τα καταστήματα «My Market» αναμένεται να είναι ανοιχτά αυτή την Κυριακή και μάλιστα θα έχουν και κάποιες προσφορές.

Σχετική ανακοίνωση για το ωράριο λειτουργίας ενδέχεται να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της μητρικής εταιρείας Metro.

Τι ισχύει με τα σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης»

Aντίθετα, κλειστά θα είναι την Κυριακή τα σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης», με εξαίρεση το κατάστημα στο εμπορικό πάρκο Smart Park, στα Σπάτα, που θα λειτουργεί από τις 11:00 έως τις 20:00.

Τι θα γίνει με τα καταστήματα «Μασούτης»

Παρομοίως, το μόνο κατάστημα «Μασούτης» που θα είναι ανοιχτό την Κυριακή θα είναι αυτό στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos, κοντά στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.

Το ωράριο καταστημάτων και mall

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, τα καταστήματα την Κυριακή 7 Νοεμβρίου μπορούν να λειτουργήσουν με προτεινόμενο ωράριο από τις 11:00 έως τις 18:00.

Ωστόσο, με διευρυμένο ωράριο θα λειτουργήσουν εμπορικά κέντρα και malls της Αθήνας αυτή την Κυριακή.

Το ωράριο του The Mall

Το The Mall Athens στο Μαρούσι θα είναι ανοιχτό την προσεχή Κυριακή, 7 Νοεμβρίου.

Το ωράριο λειτουργίας για τα εμπορικά καταστήματα στο The Mall θα είναι 11:00 – 20:00.

Οι ώρες λειτουργίας του Golden Hall

To Golden Hall επί της Λεωφόρου Κηφισίας στο Μαρούσι θα υποδεχτεί και αυτό πελάτες την Κυριακή.

Το ωράριο λειτουργίας για τα εμπορικά καταστήματα στο Golden Hall θα είναι 11:00 – 20:00.

Πώς θα λειτουργήσουν Metro Mall και Avenue

Tα εμπορικά καταστήματα και τα super market εντός του Metro Mall στον Άγιο Δημήτριο θα λειτουργούν από τις 11:00 έως τις 20:00 αυτή την Κυριακή. Σημειώνεται ότι τα μαγαζιά εστίασης θα είναι ανοιχτά μέχρι τις 23:00 και το πάρκινγκ θα κλείσει τα μεσάνυχτα.

Στο εμπορικό κέντρο Avenue επί της Κηφισίας οι πόρτες των καταστημάτων θα είναι ανοιχτές αυτή την Κυριακή από τις 11 το πρωί ως τις 8 το απόγευμα για ψώνια, καφέ, σνακ και παιχνίδια για τους μικρούς επισκέπτες.

Τι προβλέπει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών

Καθώς διανύουμε την περίοδο των φθινοπωρινών ενδιάμεσων εκπτώσεων, οι οποίες φέτος διαρκούν από τη 1η έως και τις 15 Νοεμβρίου, προβλέπεται από τον νόμο να λειτουργούν προαιρετικά τα καταστήματα την πρώτη Κυριακή αυτής της περιόδου, που φέτος συμπίπτει με την 7η Νοεμβρίου.

Με την ευκαιρία της έναρξης των ενδιάμεσων εκπτώσεων, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης, απευθυνόμενος στους καταναλωτές, δηλώνει ότι όλες οι εμπορικές αγορές της Αθήνας παραμένουν ασφαλείς και πως τα καταστήματα συνεχίζουν να τηρούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα προστασίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, απευθυνόμενος ο πρόεδρος στους εμπόρους, τους διαβεβαιώνει πως ο σύλλογος, με γνώμονα την απαίτηση του συνόλου των επιχειρηματιών, αλλά και των φορέων εκπροσώπησης των καταναλωτών της χώρας, εμμένει στο αίτημα του για άμεση κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων, οι οποίες – παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων – δεν έχουν ακόμα καταργηθεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.