ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Ρόδος: Εισαγγελική παρέμβαση για γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο λόγω των τεστ

Ρόδος: Εισαγγελική παρέμβαση για γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο λόγω των τεστ

Εισαγγελική παρέμβαση έγινε στη Ρόδο για τους γονείς που δεν στέλνουν τα παιδία τους στο σχολείο καθώς δεν θέλουν να τηρήσουν τα μέτρα της μάσκας και των self test. Πρόκειται για τέσσερα παιδιά, διαφορετικών οικογενειών, που φοιτούν σε δημοτικό σχολείο του νησιού.

Ο διευθυντής, μιλώντας σε τοπικό μέσο ενημέρωσης ανέφερε ότι «Οι γονείς του μαθητή του 2ου Δημοτικού Σχολείου και το ίδιο το παιδί βρίσκονται σε επικοινωνία με τη δασκάλα της τάξης και με τον διευθυντή. Το παιδί κάνει τα μαθήματά του στο σπίτι, σε καμία όμως περίπτωση δεν μπορεί να αναπληρωθεί η κατ’οίκον εκπαίδευση με τη δια ζώσης διδασκαλία».

Ο προϊστάμενος της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δωδεκανήσου Μ. Ψαράς έχει ζητήσει την υποβολή αναφορών και για τα 4 ακόμη παιδιά που απέχουν από το μάθημά τους.

Οι γονείς κινδυνεύουν και με αφαίρεση της γονικής επιμέλειας των παιδιών εάν από την έρευνα διαπιστωθεί αδυναμία των γονιών να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους ή διακριβωθεί ότι επίκειται κίνδυνος για τη σωματική ή ψυχική υγεία των παιδιών.

Αναμένεται, παράλληλα, εντολή από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου για έρευνα των κοινωνική υπηρεσιών στα σπίτια των παιδιών ώστε να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η έρευνα αναμένεται να ανατεθεί σε δημόσια κοινωνική υπηρεσία με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος και τα συμπεράσματά της θα προσκομιστούν στην Εισαγγελία για να αποφανθεί για τα περαιτέρω.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.