ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Κρήτη: Μάθημα σε αίθουσες από χαρτόκουτες σε Ειδικό σχολείο – Τριτοκοσμικές εικόνες (βίντεο)

Κρήτη: Μάθημα σε αίθουσες από χαρτόκουτες σε Ειδικό σχολείο – Τριτοκοσμικές εικόνες (βίντεο)

Σύμφωνα με ρεπορτάζ, παιδιά στο Ειδικό Σχολείο Ιεράπετρας κάνουν μάθημα σε χαρτόκουτα τα οποία έχουν στηθεί ως τοίχοι σε αυτοσχέδιες αίθουσες. Αυτές οι εικόνες επικρατούν για τουλάχιστον πάνω από έναν χρόνο.

Τα παιδιά κάνουν μάθημα στον διάδρομο πίσω από τα χαρτόκουτα και ακουμπούν τα χέρια και τα βιβλία τους σε θρανία σπασμένα τα οποία αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλειά τους. Μάλιστα, στον ίδιο διάδρομο, βρίσκεται η «αίθουσα» φυσικοθεραπείας. Στο βίντεο που αναρτά η Ελένη Βαρδάκη, αποτυπώνεται η κατάσταση που επικρατεί εδώ και ένα χρόνο.

Όλα αυτα συμβαίνουν την στιγμή που η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως κάνει λόγο για ένα «άριστο» σύστημα Παιδείας.

Ο δήμος Ιεράπετρας πραγματοποίησε πέρσι εργασίες μόνωσης στο κτίριο και τοποθέτησε ένα στέγαστρο προκειμένου να μην βρέχονται τα παιδιά κατά την είσοδό τους στο σχολείο, όταν βρέχει, ωστόσο άγνωστο παραμένει γιατί στους διαδρόμους έχουν παραμείνει οι αυτοσχέδιες αίθουσες με τα χαρτόκουτα!

Τα ερωτήματα που γεννώνται είναι αμείλικτα. Τα παιδιά με αναπηρίες είναι μήπως παιδιά ενός «κατώτερου θεού» για τους αρμόδιους του υπ. Παιδείας; Είναι δυνατόν να υπάρχουν αυτές οι συνθήκες εν έτη 2021 στη χώρα μας;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.