ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Στέλνουν στον Εισαγγελέα δέκα γονείς μαθητών στα Ιωάννινα

Στέλνουν στον Εισαγγελέα δέκα γονείς μαθητών στα Ιωάννινα

Στον εισαγγελέα στέλνουν δέκα γονείς μαθητών από τα Γιάννενα, οι οποίοι αρνούνται να εμβολιάσουν με τα επικίνδυνα σκευάσματα τα παιδιά τους αλλά και να κάνουν τεστ προκειμένου να μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα.

Όπως αναφέρει ο κ. Κώστας Καμπουράκης, διευθυντής Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης, «8 γονείς παιδιών της Πρωτοβάθμιας και 2 γονείς παιδιών της δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, παρά το γεγονός ότι έχουν ενημερωθεί από την Δ/νση της Περιφερειακής Εκπαίδευσης».

«Έχουν προειδοποιηθεί πως δεν μπορούν να στερούν το δικαίωμα εκπαίδευσης στα παιδιά τους. Έχουν ειδοποιηθεί οι κοινωνικές υπηρεσίες και ο κ. Εισαγελέας. Όπως είπε και η υφυπουργός Παιδείας, αναμένεται νομοθετική ρύθμιση ώστε να θεωρείται πλημμέλημα η άρνηση γονέων να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Για τα παιδιά του Δημοτικού, ο κίνδυνος απώλειας σχολικής χρονιάς προκύπτει όταν απουσιάσουν για τις μισές από τις ημέρες διδασκαλίας του σχολικού έτους. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου ούτε πέρσι έρχονταν κάποια παιδιά στο σχολείο, για τους ίδιους λόγους και έχασαν την χρονιά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Θα φτάσουμε μέχρι τον Εισαγγελέα ώστε τα παιδιά να βρεθούν μέσα στο σχολικό περιβάλλον ξανά. Οι Διευθυντές των σχολείων έχουν μιλήσει πολλές φορές μαζί τους, τους έχουν προειδοποιήσει, αλλά κάποιοι επιμένουν. Προσκομίζουν κάποια χαρτιά που βρίσκουν από οργανώσεις υποστηρίζοντας πως η χρήση μάσκας ή τεστ είναι αντιεπιστημονική. Μερικοί από αυτούς είναι επιθετικοί», δήλωσε ο κ. Καμπουράκης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.