ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Μαχαίρωμα στη Λένορμαν: Φυλάκιση 28 μηνών με τριετή αναστολή στον τράπερ – Τι κατέθεσε το θύμα

Μαχαίρωμα στη Λένορμαν: Φυλάκιση 28 μηνών με τριετή αναστολή στον τράπερ – Τι κατέθεσε το θύμα

Ο τράπερ που κατηγορείτε για την συμπλοκή που διαδραματήστηκε εναντίον ενός διανομέα με έξι μαχαιριές στην Λένορμαν καταδικάστηκε ποινή φυλάκισης 28 μηνών, με τριετή αναστολή, ενώ γνωστοποίησε στο δικαστήριο την απόφαση του να μετακομίσει από τη γειτονιά όπου έγινε η επίθεση.

Μαζί του στο εδώλιο τρία ακόμη άτομα το έναν εκ των οποίων αθωώθηκε καθώς κατά τη διάρκεια της συμπλοκής βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο.

Οι νεαροί κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για βαριά σωματική βλάβη από κοινού, οπλοφορία και οπλοχρησία με το δικαστήριο να μην υιοθετεί την εισαγγελική πρόταση για μετατροπή της βασικής κατηγορίας σε επικίνδυνη σωματική βλάβη. Στον τράπερ, όπως και σε έναν από τους συγκατηγορούμενους του που καταδικάστηκε, επίσης, σε ποινή φυλάκισης 28 μηνών, με τριετή αναστολή, αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της νεανικής ηλικίας. Στον τρίτο κατηγορούμενο που φέρεται να είχε την αρχική αντιδικία με το θύμα επιβλήθηκε η ποινή των 36 μηνών, με τριετή αναστολή.

Την δική του εκδοχή για την συμπλοκή στην Λένορμαν έδωσε καταθέτοντας στο Αυτόφωρο ο διανομέας ο οποίος νοσηλεύτηκε για περίπου μια εβδομάδα καθώς δέχτηκε έξι μαχαιριές. Ο ίδιος κατέθεσε πως ένας από τους κατηγορούμενους τον κατηγορούσε άδικα ότι τον έβρισε πριν από ένα μήνα. Εκείνη την ημέρα περιέγραψε ήρθε αντιμέτωπος με τον τράπερ και την παρέα του. Όπως είπε τον μαχαίρωσαν και σημείωσε πως αν δεν άρπαζε κι εκείνος ένα κουζινομάχαιρο «θα συνέχιζαν να με μαχαιρώνουν ακόμα».

Το θύμα υποστήριξε πως η πρόθεση των δραστών της επίθεσης δεν ήταν να τον σκοτώσουν. «Πιστεύω ότι είχαν πρόθεση να με τραυματίσουν, ήρθαν να με “σφάξουν” χωρίς κανένα λόγο. Με απειλούσαν ότι θα τα ξαναπούμε. Τους φαινόταν αστείο. Ο Χ. μου είπε ότι θα με πυροβολήσει κιόλας και θα τα ξαναπούμε» ανέφερε το θύμα και πρόσθεσε: «Τα πρώτα χτυπήματα ήταν στα πόδια αλλά ένα με βρήκε στο νεφρό. Στο νεφρό ήταν στοχευμένο, στην καρδιά δεν ήταν διότι ήμασταν κάτω και παλεύαμε. Στην πάλη ρίχνανε όπου πάει. Είναι ομάδα, έτσι λειτουργούν αυτοί, το έχουν κάνει ξανά, απλά δεν υπήρχαν μάρτυρες, εγώ είμαι τυχερός διότι έγινε στο μαγαζί».

Στην απολογία του ο νεαρός τράπερ ισχυρίστηκε ότι «το θύμα ήταν εριστικό και προκλητικό πάντα» ενώ αναφερόμενος στο περιστατικό είπε πως ο παθών τους έβρισε ανέβηκε η αδρεναλίνη και θόλωσε. «Έκανε συνεχώς μια κίνηση ότι θα βγάλει μαχαίρι από την τσέπη. Πήραμε τις πεταλούδες από το αμάξι και τις κρατούσαμε στο χέρι. Ανέβηκε η ένταση, προσπάθησα να τους χωρίσω και πάνω στο μπουλούκι έγινε ότι έγινε» ανέφερε λέγοντας πως θόλωσε όταν είδε το θύμα «να τρέχει προς το μέρος μας με μαχαίρι και να μας λέει «θα πεθάνετε».

Πρόεδρος: «Πήγατε να τους χωρίσετε με τα μαχαίρια στο χέρι;»

Τράπερ: «Ναι δεν το σκέφτηκα εκείνη τη στιγμή»

Πρόεδρος: «Πήρατε μαχαίρια για να τους χωρίσετε;»

Τράπερ: «Πήγαμε όταν έκανε την κίνηση αυτή»

Πρόεδρος: «Ναι, αλλά δεν έβγαλε τίποτα»

Τράπερ: «Εγώ σας λέω πως σκέφτηκα εκείνη τη στιγμή. Δεν ήθελα να χρησιμοποιήσω το μαχαίρι»

Πρόεδρος: «Ναι , αλλά το χρησιμοποιήσατε;»

Τράπερ: «Πάνω στο πέρα δώθε»

Πρόεδρος: «Μαχαιρώσατε;»

Τράπερ: «Δεν το θυμάμαι. Λογικά όχι, αλλά μάλλον έγινε. Δεν είχα πρόθεση»

«Δε θέλω να ξαναγίνει κάτι τέτοιο. Θέλω να τελειώνουμε. Έχω ζητήσει από μεσιτικό γραφείο να μου βρει σπίτι για να αλλάξω γειτονιά να μείνω μακριά από αυτά τα πράγματα» είπε ο τράπερ.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος, ο οποίος φέρεται ότι μαζί με τον τράπερ μαχαίρωσαν τον διανομέα , επανέλαβε πως το θύμα ήταν προκλητικό λέγοντας ότι «είχε άγριες διαθέσεις» και έκανε «άσεμνες χειρονομίες»

«Το θύμα έκανε κίνηση ότι θα βγάλει κάτι από την τσέπη του και έτσι έγιναν όλα. Φοβηθήκαμε. Μετά βγάλαμε κι εμείς μαχαίρια για να τον φοβίσουμε. Πάνω στον τσακωμό έγιναν όλα» είπε ο κατηγορούμενος ο οποίος επέλεξε να δικαστεί χωρίς συνήγορο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.