ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Ζευγάρι με πρόσχημα «άρρωστο παιδί» εξαπατούσε πολίτες – Απέσπασαν πάνω απο 6.000 ευρω σε 3 μήνες

Ζευγάρι με πρόσχημα «άρρωστο παιδί» εξαπατούσε πολίτες – Απέσπασαν πάνω απο 6.000 ευρω σε 3 μήνες

Μεγάλα χρηματικά ποσά, με πρόσχημα ένα «βαριά άρρωστο» παιδί, αποσπούσε από εκκλησίες, αλλά και από ανυποψίαστους πολίτες ένα ζευγάρι από τη Δυτική Αττική. Συνελήφθησαν στην Κίσσαμο, ενώ το συνολικό ποσό του είχαν αποσπάσει απο πολίτες υπολογίζεται σε πάνω από 6.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τoπικό κανάλι της Κισσάμου, η 44χρονη γυναίκα, η οποία δρούσε σε συνεννόηση με τον 43χρονο σύζυγό της, όταν κατάφερνε να πάρει χρήματα την πρώτη φορά, δεν δίσταζε να επιστρέψει για περισσότερα. Συγκεκριμένα, έκλαιγε υποστηρίζοντας ότι το παιδί τελικά πέθανε και ζητούσε ένα ποσό προκειμένου να φέρει τη σορό του πίσω στην Ελλάδα.

Η δράση του ζευγαριού εξαπλωνόταν σε ολόκληρη την Ελλάδα. Φλώρινα, Ξάνθη, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Ελευσίνα, Ηράκλειο, Χανιά και Κίσσαμος είναι μερικές μόνο από τις περιοχές που είχε «χτυπήσει».

Προσποιούμενη κοινωνική λειτουργό του Δήμου Κισσάμου, η 44χρονη πήρε τηλέφωνο σε ένα μοναστήρι της περιοχής και ζήτησε 500 ευρώ για να ταξιδέψει στην Αγγλία ένα «άρρωστο παιδάκι». Παράλληλα, κάλεσε και μια γυναίκα που επισκεπτόταν συχνά το μοναστήρι, ζητώντας της, για τον ίδιο λόγο, 300 ευρώ, μόνο που αυτή δεν την πίστεψε και απευθύνθηκε στις Αρχές, σημαίνοντας την αρχή του… τέλους της δράσης τους.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως σε βάρος του ζευγαριού υπήρχαν ήδη καταδικαστικές αποφάσεις και για άλλες απάτες που είχαν κάνει στο παρελθόν.

Η 44χρονη εμφανιζόταν είτε ως ειρηνοδίκης, είτε ως υπάλληλος περιφέρειας του Δήμου ζητώντας χρήματα πάντα με πρόφαση ένα «άρρωστο παιδί». Είτε για την υποτιθέμενη μεταφορά της σορού του, είτε για να γλιτώσει την έξωση η οικογένειά του. Το ζευγάρι φρόντιζε επίσης να αλλάζει συχνά τραπεζικούς λογαριασμούς και αριθμούς κινητού τηλεφώνου, ενώ δήλωνε και διαφορετικές διευθύνσεις κατοικίας ώστε να καλύπτει τα ίχνη του.

Η 44χρονη και ο 43χρονος αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της απάτης από κοινού κατ’ εξακολούθηση και της αντιποίησης αρχής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το συνολικό, δε, ποσό το οποίο έχουν αποσπάσει, εκτιμάται ότι είναι κατά πολύ μεγαλύτερο των 6.000 ευρώ που αφορά μόνο τους τελευταίους τρεις μήνες, σύμφωνα με την έρευνα του ΑΤ Κισσάμου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.