ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Νέες συλλήψεις για πλαστά rapid test – Εμπλοκή στρατιωτικών και αστυνομικών – Το λάθος που τους πρόδωσε

Νέες συλλήψεις για πλαστά rapid test – Εμπλοκή στρατιωτικών και αστυνομικών – Το λάθος που τους πρόδωσε

Σε κύκλωμα με πλαστά rapid test για Covid-19, εμπλέκονταν μεταξύ άλλων, ένας φαρμακοποιός και ως πελάτες ένας αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ και ένας στρατιωτικός. Η αποκάλυψη έγινε στο Σουφλί του Έβρου με την αστυνομία να έχει συλλάβει ήδη 10 μέλη της σπείρας που χορηγούσαν αρνητικά αποτελέσματα tests που όμως δεν γίνονταν ποτέ.

Εγκέφαλος του κυκλώματος, σύμφωνα με τηλεοπτικό κανάλι, φέρεται να είναι ο ιδιοκτήτης ενός φαρμακείου στο Πρωτοκκλήσι του Έβρου που έδινε σε ανεμβολίαστους πολίτες αρνητικά τεστ για να μπορούν να πηγαίνουν στη δουλειά τους. Πρόκειται, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, για έναν 50χρονο πολιτικό υπάλληλο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που λίγα χρόνια πριν έχασε τη σύζυγό του και κληρονόμησε το φαρμακείο της, έχοντας έτσι πρόσβαση στην πλατφόρμα δήλωσης των τεστ.

Οι δύο στρατιωτικοί και ο αστυνομικός, που εμπλέκονται στο κύκλωμα, παρέμεναν ανεμβολίαστοι αλλά δεν ήθελαν να πληρώνουν και για τα τεστ. Το κύκλωμα είχε βγάλει πλαστές βεβαιώσεις αρνητικών τεστ για στρατιωτικούς αλλά και για αστυνομικούς, προκειμένου να μπορούν να πηγαίνουν στην υπηρεσία τους.

«Αν ισχύει κάτι τέτοιο είναι κατακριτέο, δε το συζητώ. Δεν γνωρίζω αν αυτό ισχύει, αν είναι ακριβώς έτσι. Περιμένουμε την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας», δήλωσε ο Αθανάσιος Μαλάκης, πρόεδρος φαρμακευτικού συλλόγου Έβρου.

«Όταν στις παράνομες αυτές και επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία δραστηριότητες εμπλέκονται αποδεδειγμένα κρατικοί λειτουργοί ή και αστυνομικοί που ο ρόλος τους είναι η δίωξη αυτών των εγκλημάτων, τότε θα πρέπει να είναι έτοιμοι να υποστούν τον ποινικό και πειθαρχικό έλεγχο που προβλέπεται», τόνισε ο Γιώργος Καλιακμάνης, πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής.

Πώς αποκαλύφθηκε η απάτη

Η απάτη αποκαλύφθηκε όταν τόσο ο 50χρονος όσο και οι εμπλεκόμενοι δήλωναν τα τεστ σε ώρες που το φαρμακείο δεν λειτουργούσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο Σουφλί βρίσκονται από το μεσημέρι της Τετάρτης στελέχη του τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ από τη Θεσσαλονίκη, όπου πήγαν στο χωριό που βρίσκεται το φαρμακείο, συνέλαβαν τον ιδιοκτήτη και ξεκίνησαν τις έρευνες για τον εντοπισμό όσων φέρονται να έλαβαν πλαστό rapid test.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.