ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Κρήτη: Αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό 124 αιγοπροβάτων

Κρήτη: Αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό 124 αιγοπροβάτων

Τεράστια επιχείρηση με τη συμμετοχή δεκάδων αστυνομικών από το Ρέθυμνο, το Ηράκλειο, και τα Χανιά και με τη συνδρομή και της ΕΚΑΜ Κρήτης, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στον ορεινό Μυλοπόταμο της Κρήτης, με στόχο τον εντοπισμό 124 προβάτων που είχαν κλαπεί το βράδυ της 20ης Οκτωβρίου από αγροτική περιοχή στο Σπήλι.

Οι αστυνομικοί που ερευνούσαν την υπόθεση μετά την καταγγελία του κτηνοτρόφου από τον Άγιο Βασίλειο, είχαν πληροφορίες για τον προορισμό των ζώων. Έτσι, κατά την έφοδό τους σε αγροτική περιοχή στα Ζωνιανά, «έπεσαν» πάνω στα κλεμμένα πρόβατα, αλλά και στα αρνιά που είχαν γεννηθεί στο μεταξύ. Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της ευρείας αστυνομικής επιχείρησης πραγματοποιήθηκε έρευνα σε ποιμνιοστάσιο συνιδιοκτησίας 68χρονου Ρεθυμνιώτη βοσκού, όπου βρέθηκαν συνολικά 337 προβατοειδή, μέρος των οποίων δεν έφεραν ενώτια (= ειδικά «σκουλαρίκια» σήμανσης) ή έφεραν ενώτια τα οποία δεν αντιστοιχούσαν στον ιδιοκτήτη τους, όποτε και κατασχεθήκαν, προκειμένου να εξακριβωθεί το νόμιμο της κατοχής τους.

Στην συνέχεια, όπως διαπιστώθηκε, σημαντικός αριθμός των συγκεκριμένων ζώων, είχε όντως κλαπεί στις 20 και 21 Οκτωβρίου από ποιμνιοστάσιο σε περιοχή του Δήμου Αγίου Βασιλείου, κάτι που οδήγησε στον σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος του 68χρονου για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ζωοκλοπής, ο οποίος και συνελήφθη για παραβάσεις της αστυνομικής διάταξης περί ζωοκλοπής.

Ο 68χρονος που αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα, φέρεται να ισχυρίστηκε ότι τα αιγοπρόβατα του ανήκουν, ενώ, σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, στην ίδια υπόθεση δεν αποκλείεται να εμπλέκονται η σύζυγος και οι δύο γιοι του. Σημειώνεται ότι από τα κατασχεθέντα ζώα, αναγνωρίστηκαν και αποδόθηκαν στον καταγγέλλοντα συνολικά 102 προβατοειδή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνης προκειμένου να διερευνηθεί η προέλευση και των υπολοίπων ζώων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.