ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ανεμβολίαστη για ιατρικούς λόγους καταγγέλλει: «Δεν έρχονται πια να ψωνίσουν από το μαγαζί μου – Με θεωρούν απειλή»

Εισπράττει στην καθημερινότητά της την περιφρόνηση και τις προσβολές

Ανεμβολίαστη για ιατρικούς λόγους καταγγέλλει: «Δεν έρχονται πια να ψωνίσουν από το μαγαζί μου – Με θεωρούν απειλή»

Toν ρατσισμό που δέχεται ως ανεμβολίαστη σε χωριό του Ηρακλείου της Κρήτης περιγράφει η 42χρονη Γωγώ Μαυροφοράκη, ιδιοκτήτρια μπακάλικου και μητέρα τριών παιδιών.

«Είμαι θύμα bullying από συγχωριανούς μου, κάτι που δεν θα φανταζόμουνα ποτέ ότι θα ερχόταν η μέρα να ζήσω στον τόπο μου» σχολιάζει η κα Μαυροφοράκη, που ξαφνικά είδε «να έχω γίνει το μίασμα του χωριού ενώ δεν είμαι αντιεμβολιάστρια και όλη μου η οικογένεια είναι εμβολιασμένη».

Από πέντε ετών εκδήλωσε σοβαρή αλλεργία στα εμβόλια. Έκτοτε δεν ξαναέκανε ποτέ. Αλλεργικό σοκ έχει πάθει και μετά τη χορήγηση αντιβίωσης και σκιαγραφικού για αξονική, την οποία δεν μπόρεσε τελικά να κάνει.

«Και ο αλλεργιολόγος μου και ο πνευμονολόγος αλλά και ο παθολόγος που με παρακολουθούν μου είπαν ότι το εμβόλιο του κορωνοϊού απαγορεύεται να το κάνω. Έχω τα σχετικά έγγραφα» υποστηρίζει.

«Παρόλο που έγινε γνωστό και κάνω rapid test συνέχεια, δεν έρχονται πια να ψωνίσουν στο μαγαζί μου από το χωριό. Θεωρούν ότι εγώ θα τους κολλήσω κορωνοϊό» προσθέτει η κα Μαυροφοράκη.

Μια συγχωριανή, επί σειρά ετών πελάτισσά της σε καθημερινή βάση, «με θεωρεί απειλή και δεν με πλησιάζει καν» συνεχίζει η 42χρονη, που έχει ακούσει τα πάντα, από την ώρα που έγινε γνωστό ότι δεν έχει κάνει το εμβόλιο.

«Το ότι “είμαι η βόμβα στο χωριό που θα σκάσει στο χωριό και θα το καταστρέψει”, έχω ακούσει, τι ότι “αν με πιάσουν να με τσακίσουν”». Το κλίμα στο χωριό είναι μπαρουτοκαπνισμένο. Δεν τολμώ να κρυώσω, να βραχνιάσω!».

Παρότι, όπως επαναλαμβάνει, «δεν είμαι ψεκασμένη αντιεμβολιάστρια», θεωρεί ότι «η κυβέρνηση εξωθεί τον κόσμο στο διχασμό και την τρέλα. Η κοινωνία έχει αρρωστήσει με τη ρητορική που ακούγεται στην πανδημία και με τα νέα μέτρα» επισημαίνει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο ανεμβολίαστος 68χρονος θείος της, που ζει στο χωριό, ακολουθώντας πολύ σοβαρή αγωγή με ψυχοφάρμακα, μόλις άκουσε τα νέα μέτρα με το πρόστιμο των 100 ευρώ «παραφρόνησε κι έκανε ψυχωτικό επεισόδιο» συνεχίζει η κα Μαυροφοράκη. «Φοβάται να κάνει το εμβόλιο αλλά τώρα με τα 100 ευρώ θα συρθεί να το κάνει».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.