ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Είμαστε βέβαιοι ότι Ελεωνόρα θα δοξάσει (και αυτή...) το όνομα της Ελλάδας στην Ευρωβουλή!

Μετάλλαξη Όμικρον: Ο ασθενής «μηδέν» έμαθε τα νέα από τον…Πλεύρη

Δεν είχε καμία επίσημη ενημέρωση ότι πράγματι έχει τη μετάλλαξη Όμικρον και όχι τη Δέλτα

Μετάλλαξη Όμικρον: Ο ασθενής «μηδέν» έμαθε τα νέα από τον…Πλεύρη

Ο Χανιώτης, ο οποίος αποτελεί το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα, έμαθε ότι νοσεί από τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη.

Πρόκειται για Έλληνα ο οποίος είναι μόνιμος κάτοικος Νότιας Αφρικής, έχοντας να έρθει στην Κρήτη δύο χρόνια.

Το οικογενειακό περιβάλλον του είναι αρνητικό στον κορωνοϊό, ενώ όλοι βρίσκονται σε καραντίνα.

Ο άνθρωπος αυτός έφτασε μόνος του την περασμένη Παρασκευή στην Αθήνα και στη μετέβη στα Χανιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr, ο ασθενής «μηδέν» είχε κάνει τεστ στη Νότια Αφρική πριν αναχωρήσει για την Ελλάδα, έκανε άλλο ένα τεστ όταν έφτασε στη χώρα μας και αμφότερα ήταν αρνητικά, ενώ έκανε και PCR τεστ στη συνέχεια.

Τη Δευτέρα το πρωί έκανε ακόμα ένα τεστ και εκείνο έδειξε ότι είχε κολλήσει κορωνοϊό.

Ωστόσο, το γεγονός ότι επρόκειτο για τη μετάλλαξη Όμικρον και όχι για τη… συνηθισμένη Δέλτα, επιβεβαιώθηκε μόλις σήμερα (2/12) το πρωί. Η ανάλυση του δείγματος έγινε στο εργαστήριο Ιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Τα συμπτώματά του είναι ιδιαίτερα ήπια, ενώ θετικό στην κατάσταση είναι πως και ο ασθενής και το οικογενειακό του περιβάλλον είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ίδιο Μέσο, μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης ο ίδιος ο ασθενής δεν είχε καμία επίσημη ενημέρωση ότι πράγματι έχει τη μετάλλαξη Όμικρον. Το έμαθε, όμως, από την τηλεόραση και την πρωινή συνέντευξη του υπουργού Υγείας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.