Θεσσαλονίκη: Ξύλο στο 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου μετά από επίθεση εξωσχολικών σε μαθητές (βίντεο)

Εικόνες που προκαλούν ανησυχία έξω από το σχολείο

Θεσσαλονίκη: Ξύλο στο 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου μετά από επίθεση εξωσχολικών σε μαθητές (βίντεο)

Ανησυχία προκαλεί ένα ακόμη βίντεο που κυκλοφόρησε σήμερα (19/1) στα social media και δείχνει νεαρά άτομα να ξυλοκοπούν συνομηλίκων τους στη Θεσσαλονίκη.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο-ντοκουμέντο που παρουσιάζει η ιστοσελίδα thestival.gr, ομάδα ατόμων επιτέθηκε σε δύο νεαρούς έξω από το από το 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου.

Για το περιστατικό, το οποίο σημειώθηκε χθες (18/1), εξέδωσε ανακοίνωση η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας το πρωί της Τρίτης, η οποία έκανε λόγο για επίθεση από εξωσχολικών σε μαθητές.

Όπως αναφέρεται -μεταξύ άλλων- στην ανακοίνωση «την ώρα που μαθητές του σχολείου καλούσαν σε γενική συνέλευση, μερίδα μαθητών με εξωσχολικούς εμφανίστηκαν στην πόρτα του σχολείου, άρχισαν να επιτίθενται λεκτικά στην αρχή και στη συνέχεια με χτυπήματα και προπηλακισμούς, προσπαθούσαν να σταματήσουν κάθε συλλογική διαδικασία, κατέβασαν το πανό που ζητούσε “μόρφωση και υγεία για τους μαθητές”».

Σήμερα το πρωί μέλη της Εθνικιστικής Νεολαίας Θεσσαλονίκης πέταξαν τρικάκια στην είσοδο του σχολείου και ανάρτησαν πανό με συναφές περιεχόμενο.

Όπως καταγγέλλει μαθητής της Γ’ Λυκείου στο Thestival, υπήρχαν μαθητές του σχολείου που χαιρετούσαν ναζιστικά και άλλοι που φώναζαν εθνικιστικά συνθήματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.