Θεσσαλονίκη: Μαθητές έβαλαν λουκέτα στο 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου (βίντεο)

Προχώρησαν σε κατάληψη

Θεσσαλονίκη: Μαθητές έβαλαν λουκέτα στο 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου (βίντεο)

Στο 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου νωρίς το πρωί μαθητές έκλεισαν τις πόρτες με λουκέτα για να προχωρήσουν σε κατάληψη.

Τα παραπάνω αναφέρει το GRTimes τονίζοντας ότι από τις προηγούμενες μέρες η κατάσταση ήταν έκρυθμη, με σκηνές βίας και διαπληκτισμούς μεταξύ μαθητών και εξωσχολικών.

Υπενθυμίζεται ότι όπως κατήγγειλε η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας, το πρωί της Τρίτης σημειώθηκε απρόκλητη επίθεση ατόμων που φέρονται να ανήκουν στον εθνικιστικό χώρο εναντίον μαθητών, ειδικότερα «την ώρα που μαθητές του σχολείου καλούσαν σε γενική συνέλευση για να συζητήσουν το κάλεσμα των μαθητών στην κινητοποίηση της Πέμπτης 20/1, αλλά και τους όρους με τους οποίους άνοιξαν τα σχολεία μαζί με τις συνθήκες λειτουργίας του ΕΠΑΛ. Εκείνη την ώρα μερίδα μαθητών με εξωσχολικούς εμφανίστηκαν στην πόρτα του σχολείου άρχισαν να επιτίθενται λεκτικά στην αρχή και στη συνέχεια με χτυπήματα και προπηλακισμούς προσπαθούσαν να σταματήσουν κάθε συλλογική διαδικασία, κατέβασαν το πανό που ζητούσε “μόρφωση και υγεία για τους μαθητές”».

Στο συγκεκριμένο σχολείο, τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε προκληθεί πάλι ένταση, μετά τα επεισόδια της Σταυρούπολης.

Δείτε τη στιγμή της επίθεσης έξω από το 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.