Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Αμέτρητες κλήσεις πολιτών που ζητούν ασθενοφόρα

«Είμαστε διαρκώς εδώ, στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας και συντονίζουμε τη δύσκολη κατάσταση»

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Αμέτρητες κλήσεις πολιτών που ζητούν ασθενοφόρα

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται όλη σχεδόν την ημέρα, το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας και το ΕΚΑΒ, προκειμένου να συντονίσει τα δεκάδες περιστατικά που δηλώνουν ότι αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας, σε πολλούς δρόμους της Αθήνας.

Ο επικεφαλής του ΕΚΕΠΥ – ΕΚΑΒ κ. Νίκος Παπαευσταθίου επιβεβαίωσε στις 20.45 ένα περιστατικό υποθερμίας στην Αττική Οδό, 600 μέτρα πριν την έξοδο της Παλλήνης. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, προσπαθεί να προσεγγίσει το αυτοκίνητο εδώ και μισή ώρα, αλλά δυστυχώς είναι πολύ δύσκολο. Ο κ. Παπαευσταθίου, δήλωσε ακόμη, ότι σήμερα όλη σχεδόν την ημέρα, το ΕΚΑΒ δέχεται δεκάδες κλήσεις για να βοηθήσει ανθρώπους που έχουν δηλώσει κάποιο πρόβλημα υγείας. Ωστόσο, εξαιτίας των σφοδρών χιονοπτώσεων, τα αυτοκίνητα είναι μπλοκαρισμένα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τεράστιες ουρές.

«Είμαστε διαρκώς εδώ, στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας και συντονίζουμε τη δύσκολη κατάσταση», δηλώνει ο κ. Παπαευσταθίου.

Την ίδια ώρα, ξεκίνησε ο απεγκλωβισμός οδηγών στην Αττική Οδό. Φορτηγό με άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων ακολουθούμενο από ένα λεωφορείο επενέβη για να παραλάβει τον κόσμο που παρέμενε εγκλωβισμένος από το μεσημέρι στα οχήματά του.

Η έξοδος των οχημάτων έγινε από Κηφισίας, Δουκ. Πλακεντίας, Μαραθώνος και Πεντέλης. Οι εγκλωβισμένοι θα φιλοξενηθούν απόψε σε ξενοδοχεία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι οδηγοί που απεγκλωβίζονται οδηγούνται σε έξι σημεία, όπου τους υποδέχονται αξιωματικοί της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων και τους καθοδηγούν σε λεωφορεία, ενώ έχει εξασφαλιστεί η φιλοξενεία τους σε ξενοδοχεία και εκεί θα έχουν ιατρική και κάθε βοήθεια που τυχόν χρειαστούν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.