ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ένας «ήρωας» 12χρονος έσωσε σκύλο μέσα από φωτιές

Δεν σκέφτηκε ούτε στιγμή τον κίνδυνο

Ένας «ήρωας» 12χρονος έσωσε σκύλο μέσα από φωτιές

Νεαρά παιδία έκαναν τα πάντα δίχως να το σκεφτούν στιγμή, προκειμένου να σώσουν στα σκυλιά του φίλου τους από το σπίτι που είχε πιάσει φωτιά.

Όλα άρχισαν όταν είδαν πως από το σπίτι του φίλου τους έβγαινε καπνός και κατάλαβαν πως είχε πιάσει φωτιά. Γνωρίζοντας πως έχει μέσα σκυλιά, έτρεξαν να τα σώσουν, ενώ ο ένας μάλιστα μπήκε μέσα για να βρει το τρίτο, που ήταν μέσα σε κλουβί. Οι κινήσεις τους καταγράφηκαν από την κάμερα του κουδουνιού που έχει το σπίτι.

Ο 12χρονος Anthony Lombardi και ο 13χρονος Mario Comella, περνούσαν με τα ποδήλατά τους από το σπίτι ενός φίλου τους στο Κόβεντρι του Ρόουντ Άιλαντ, όταν παρατήρησαν ότι είχαν ανάψει οι συναγερμοί πυρκαγιάς και άκουσαν τα γαυγίσματα μέσα από το σπίτι.

Τα παιδιά κατάφεραν να ανοίξουν την πόρτα, έχοντας πάρει τον κωδικό του συναγερμού από τον πατέρα του φίλου τους. Αμέσως δύο σκυλιά έτρεξαν έξω από το σπίτι, αλλά γνωρίζοντας ότι υπάρχει και τρίτο, ο Mario μπήκε μέσα στο σπίτι για να το απελευθερώσει, καθώς ήταν κλειδωμένο μέσα σε ένα κλουβί. Την ίδια ώρα ο φίλος του ο Anthony, καλεί το 911, την πυροσβεστική.

Μέσα στο σπίτι, ο Mario ανοίγει το κλουβί για να απελευθερώσει τον τρίτο σκύλο της οικογένειας, τον Chase, ένα κουτάβι γερμανικό Ποιμενικό. Τρέχουν μαζί προς την πόρτα λέγοντάς του «πάμε έξω, γρήγορα έξω».

Στη συνέχεια ο Mario τηλεφώνησε στον φίλο του και ακούγεται να λέει: «Έβγαλα τα σκυλιά σου, έβγαλα τα σκυλιά». Ο Anthony την ίδια ώρα μπαίνει μέσα στο σπίτι και γυρίζοντας λέει στον φίλο του «είναι φωτιά, τη μυρίζω».

Ο κ. Salisbury, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού και πατέρας του φίλου τους, είπε ότι η φωτιά μάλλον ξεκίνησε από τον καυστήρα, αρπάζοντας μια ξύλινη σανίδα κοπής, ενώ η σύζυγός του, η οποία είπε ότι δεν μπορεί να παρακολουθήσει το βίντεο ασφαλείας χωρίς να δακρύσει, είπε ότι φοβάται να σκεφτεί, τι θα μπορούσε να είχε συμβεί, αν τα δύο αγόρια έφταναν πέντε ή δέκα λεπτά αργότερα.

Μετά το περιστατικό, ο Mario είπε ότι έτρεξε στο σπίτι για να σώσει τα σκυλιά αφού ο θείος του έχασε τραγικά τα κατοικίδιά του σε μια φωτιά πριν από ένα χρόνο. Είπε στο 12 News: «Σκεφτόμουν… «Αυτό συνέβη στον θείο μου, οπότε δεν πρόκειται να το αφήσω να συμβεί στον φίλο μου»!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.