Σημειώστε μια ημερομηνία: Μάρτιος 2027...

Πτώχευσε η Alapis του Λ.Λαυρεντιάδη

Πτώχευσε η Alapis του Λ.Λαυρεντιάδη

Σε κατάσταση πτώχευσης κηρύχθηκε η Alapis, σύμφωνα με την απόφαση 1190 (9/11/2013) του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Ο όμιλος που δραστηριοποιούνταν στον τομέα της υγείας αναμένεται να τεθεί σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης, ενώ η διοίκηση της Alapis είχε υποβάλει αίτηση για ειδική εκκαθάριση σε λειτουργία τον Νοέμβριο του 2012, η οποία είχε απορριφθεί.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πιστωτές της Alapis θα προχωρήσουν στη διεκδίκηση των στοιχείων ενεργητικού της εταιρείας μέσω του συνδίκου πτώχευσης.

Ενα ακόμη χτύπημα δέχθηκε η άλλοτε κραταιά αυτοκρατορία του κατηγορούμενου -για πέντε κακουργήματα- επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Η BNP Paribas, τον Μάρτιο του 2012, ζητά από την Alapis το ποσό των 640 εκατομμυρίων ευρώ, ως ληξιπρόθεσμο και άμεσα καταβλητέο.

Πρόκειται για την καταγγελία της βασικής δανειακής σύμβαση που έχει συνάψει η Alapis στις 21 Δεκεμβρίου 2007 και η BNP Paribas Securities Services εκπροσωπεί το σύνολο των ομολογιούχων που είναι οι: «ΑΒΝ AMRO BANK N.V», «Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ΑΕ», «Εμπορική Τράπεζα της Ελλάδος ΑΕ», «Τράπεζα Πειραιώς ΑΕ», «BNP Paribas Ireland», «Γενική Τράπεζα ΑΕ», «Τράπεζα Αττικής ΑΕ», «Τράπεζα Κύπρου» και «Alpha Bank».

Από τότε βεβαίως έχουν συμβεί πολλά στην εταιρεία στην οποία πλέον ο κ. Λαυρεντιάδης φέρεται να κατέχει μόλις το 6,12% των μετοχών.

Από εκεί και πέρα η Alapis υπό τη νέα της διοίκηση πούλησε μια σειρά θυγατρικών της επιχειρήσεων σε τρίτα πρόσωπα. Αυτές όμως οι δραστηριότητες είναι μεταξύ εκείνων που έχουν φέρει τον κ. Λαυρεντιάδη στη δεινή θέση του κατηγορουμένου καθώς οι ελεγκτικές αρχές υποστηρίζουν ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν το σύνολο σχεδόν των αγοραπωλησιών έχουν γίνει με δάνεια μαϊμού από την Proton Bank και μεγάλο μέρος των χρημάτων έχουν καταλήξει σε λογαριασμούς του κ. Λαυρεντιάδη στο εξωτερικό.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι η μετοχή της Alapis στο Χρηματιστήριο της Αθήνας διαπραγματεύεται στην κατηγορία των μετοχών υπό επιτήρηση. Το 72,63% των μετοχών της ανήκει στο επενδυτικό κοινό.

Ο κ. Λαυρεντιάδης πούλησε το 2010 ποσοστό 15,2% της εταιρίας στον κ. Μάριο Αλ Τζιμπούρι, συνέταιρό του από την Lamda Partners.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ru
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.