ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Η Μόνα Λίζα σε τοιχογραφία στο Παρίσι έτσι όπως δεν την έχετε ξαναδεί (βίντεο)

Η Μόνα Λίζα σε τοιχογραφία στο Παρίσι έτσι όπως δεν την έχετε ξαναδεί (βίντεο)

Η μόνα Λίζα πολύχρωμη και με μίνι σε τοιχογραφία που κοσμεί κτίριο στο Παρίσι…

O πιο διάσημος πίνακας παγκοσμίως ενέπνευσε έναν Ισπανό διάσημο καλλιτέχνη, ο οποίος δημιούργησε μία τοιχογραφία ύψους 50 μέτρων -μία από τις υψηλότερες στην Ευρώπη- σε κτίριο του Παρισιού. Τον πίνακα με την ψηφιδωτή «Μόνα Λίζα» που φορά μίνι φούστα φιλοτέχνησε ο διεθνούς φήμης καλλιτέχνης Οκούντα.

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», τα εγκαίνια του κτιρίου με την πολύχρωμη Μόνα Λίζα έγιναν πριν από δύο ημέρες.

Ο Ισπανός καλλιτέχνης άρχισε να φιλοτεχνεί την τοιχογραφία, διαστάσεων 50×15 στις 12 Ιουνίου θέλοντας, όπως είπε, να απεικονίσει μία σύγχρονη εκδοχή του αριστουργηματικού έργου του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, που εκτίθεται στο μουσείο του Λούβρου του Παρισιού.

Ο Ισπανός καλλιτέχνης, ο οποίος σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών στη Μαδρίτη, δήλωσε ότι σχεδίασε μία παγκόσμια «Μόνα Λίζα» αντί για μία Μόνα Λίζα από τη Φλωρεντία, το θέμα δηλαδή στο πορτρέτο του Ντα Βίντσι.

«Νομίζω ότι είναι σαν το νέο όραμα της Τζοκόντα και για ‘μένα είναι σαν μια γυναίκα με πολυπολιτισμικό χαρακτήρα».

Η «Μόνα Λίζα» του Οκούντα, προϊόν διαφορετικών κινήσεων και μοντέλων τέχνης εμπνευσμένων από άλλες χώρες, απεικονίζεται φορώντας μίνι φούστα να κρατά μια τσάντα.

Η Γαλλίδα δημοσιογράφος Κριστόν Κοζανέ, ένοικος διαμερίσματος με θέα την γιγαντιαία τοιχογραφία, δήλωσε ότι, η Μόνα Λίζα με τη μίνι φούστα θα μπορούσε να φέρει τους ανθρώπους πιο κοντά μαζί και να εγείρει το θέμα περί πολυπολιτισμικότητας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.