ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Λένε οι ΛΟΑΤΚΙ ότι 1 στους 5 απο την «Generation Z» είναι «δικός τους». Με το επίδομα λοχείας (!) που τους δίνει η κυβέρνηση σύντομα θα γίνουν 3 στους 5 λόγω φτώχειας

Μεξικό: Ανακαλύφθηκε πύργος από ανθρώπινα κρανία (βίντεο)

Μεξικό: Ανακαλύφθηκε πύργος από ανθρώπινα κρανία (βίντεο)

«Δεν μπορούμε να το εξηγήσουμε, αποτελεί μια επιστημονική πρωτιά και σίγουρα αλλάζει όλα όσα ξέραμε», δήλωσε ο Rodrigo Bolanos, ανθρωπολόγος που εργάζεται πάνω στα ευρήματα

Κρανία νέων ανδρών, γυναικών, ακόμα και παιδιών βρέθηκαν κάτω από την «καρδιά» της πόλης του Μεξικού, προκαλώντας φρενίτιδα.

Η ύπαρξη κρανίων γυναικών και παιδιών αποτελεί πρωτοφανή ανακάλυψη, καθώς ήταν κοινά αποδεκτό πως δεν πήγαιναν στον πόλεμο στην περίοδο των Αζτέκων.

Τα ευρήματα χρονολογούνται στην περίοδο πριν την κατάκτηση της κεντρικής Αμερικής από τους Ισπανούς του Κορτέζ και η ύπαρξη των νέων κρανίων αλλάζει όλες τις θεωρίες των επιστημόνων.

«Δεν μπορούμε να το εξηγήσουμε, αποτελεί μια επιστημονική πρωτιά και σίγουρα αλλάζει όλα όσα ξέραμε» δήλωσε ο Rodrigo Bolanos, ανθρωπολόγος που εργάζεται πάνω στα ευρήματα.

Σύμφωνα με την υπάρχουσα θεωρία, ο πύργος των κρανίων βρέθηκε στο παρεκκλήσι του Huitzilopochtli, θεού του Ήλίου, του Πολέμου και της Ανθρωποθυσίας στην κουλτούρα των Αζτέκων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.