ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Έρευνα: Πως είναι ένα τέλειο 24ωρο – Οι ιδανικές ώρες για φαγητό ψώνια και γυμναστική (φωτό)

Έρευνα: Πως είναι ένα τέλειο 24ωρο – Οι ιδανικές ώρες για φαγητό ψώνια και γυμναστική (φωτό)

Πως είναι μία ιδανική μέρα, ώρα με την ώρα; Δείτε τα αποτελέσματα της έρευνας…

Έχετε φανταστεί ποτέ πως θα ήταν η ιδανική μέρα για σας;

Ενώ οι περισσότεροι από εμάς θα φανταζόμασταν ηλιόλουστες παραλίες, ατελείωτες βόλτες σε καινούρια μέρη, ένα ωραίο φαγητό ή ένα ωραίο ποτό, οι επιστήμονες έχουν διαφορετική άποψη.

Πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε, την προηγούμενη εβδομάδα, αποκάλυψε ότι η τέλεια ώρα για να κάνετε σεξ είναι 8 το πρωί, ενώ η πιο ιδανική στιγμή για να απολαύσετε ένα ποτήρι κρασί είναι 6 το απόγευμα.

Στην πραγματικότητα υπάρχει πάντα μία κατάλληλη στιγμή για οτιδήποτε και αν θελήσετε να κάνετε. Ποια είναι αυτή, όμως και πως περιγράφουν οι ειδικοί μία τέλεια μέρα, ώρα με την ώρα;

6.45 π.μ

Καλημέρα!

Σας φαίνεται νωρίς; Κι όμως! Αυτή είναι ιδανική ώρα για να ξεκινήσει κάποιος την ημέρα του, τουλάχιστον για τους περισσότερους από εμάς. «Το πρωινό ξύπνημα ελέγχεται από δύο διαδικασίες στον εγκέφαλο, μία που σας προειδοποιεί και μια άλλη που σας οδηγεί προς τον ύπνο», εξηγεί ο Dr. Paul Kelley, ειδικός στον ύπνο που εδρεύει στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. «Αυτό διέπεται από τη μελατονίνη, την ορμόνη ύπνου και την ορεξίνη, την ορμόνη της αφύπνισης».

7 π.μ

Τι θα λέγατε για μία μίνι πρωινή άσκηση;

Πριν λίγους μήνες, οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Bath διαπίστωσαν ότι η άσκηση πριν από το πρωινό «καίει» περισσότερο λίπος, επειδή ο οργανισμός αρχίζει και «καίει» τα αποθέματα λίπους αντί για το πιο πρόσφατο γεύμα μας.

7.45 π.μ

Βουρτσίστε τα δόντια σας

Πριν ή μετά το πρωινό; Αυτή είναι η βασική ερώτηση με το βούρτσισμα των δοντιών. Οι περισσότερες μελέτες προτείνουν να περιμένετε 30 λεπτά μετά το πρωινό, ειδικά αν το πρωινό σας περιλαμβάνει φρέσκους χυμούς.

Οι οδοντίατροι του Πανεπιστημίου του Bristol διαπίστωσαν ότι τα όξινα τρόφιμα μαλακώνουν το σμάλτο των δοντιών, οπότε το βούρτσισμα, αμέσως μετά την κατανάλωση αυτών των τροφών, καταστρέφει την επιφάνεια του δοντιού.

8.00 π.μ

Νιώθετε σέξι;

Νομίζετε ότι είναι νωρίς για να εκτελέσετε τα συζυγικά σας καθήκοντα; Μπορεί να είναι αλλά τα επίπεδα τεστοστερόνης στο αίμα κορυφώνονται το πρωί, οπότε το σεξ διαρκεί περισσότερο – και οι γυναίκες έχουν περισσότερη ενέργεια.

Η έκρηξη των ενδορφινών που προκαλείται από το σεξ, χαμηλώνει την αρτηριακή πίεση και σας δίνει επίσης μια καλύτερη διάθεση.

9 π.μ

Η ώρα των social media

Μια διετής μελέτη 509 εκατομμυρίων tweets, αποκάλυψε ότι τα μηνύματα που στέλνονταν το πρωί ήταν πιο αισιόδοξα. Καθώς η μέρα προχωρούσε, τα περισσότερα σχόλια ή τα μηνύματα έκρυβαν μία δυσφορία, ένα θυμό ή μία ενοχή.

10 π.μ

Προβλήματα και καφές

Η ψυχική μας διάθεση φτάνει στο αποκορύφωμά της, τρεις ώρες μετά το ξύπνημα, σύμφωνα με βιολόγους από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια, είναι επειδή η θερμοκρασία του σώματος βρίσκεται στην κορυφή της, για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της ημέρας, οπότε η συγκέντρωση και η μνήμη είναι βέλτιστες.

Ο καφές θα σας τονώσει επιπλέον, αρκεί να τον πιείτε πριν τις 10 π.μ. Από τις 7 π.μ έως τις 10 π.μ, η κορτιζόλη, μια ορμόνη του στρες που μας βοηθάει να ξυπνήσουμε, βρίσκεται στο αποκορύφωμά της. Τα επιπλέον διεγερτικά θα σας κάνουν, πραγματικά, να θέλετε να πηδήξετε.

11 π.μ

Η ώρα της δημιουργίας

Χρειαζόμαστε ένα διάλειμμα λίγο μετά τις 10.45 π.μ., όταν τα επίπεδα άγχους κορυφώνονται. Έρευνες από ένα κολέγιο νοσηλευτικής των Η.Π.Α. διαπίστωσαν ότι 45 λεπτά ασχολίας με την τέχνη, μείωσε σημαντικά τα επίπεδα κορτιζόλης και το άγχος. Η επίσκεψη σε μια γκαλερί τέχνης είχε παρόμοιο αποτέλεσμα.

12 π.μ

Ώρα για μεσημεριανό

Το μεσημεριανό γεύμα θα πρέπει να είναι περίπου τέσσερις ώρες μετά το πρωινό σύμφωνα με τους Ολλανδούς βιολόγους. Οι ίδιοι αναφέρουν ότι η κατανάλωση τροφής, κάθε τέσσερις ώρες, επιταχύνει το μεταβολισμό μας, βοηθώντας μας να χάσουμε βάρος.

Μια μελέτη 420 ερευνητών από το πανεπιστήμιο της Murcia στην Ισπανία διαπίστωσε, επίσης, ότι αυτοί που έτρωγαν νωρίς το γεύμα τους, έχασαν περισσότερο βάρος ακόμα και όταν έτρωγαν τις ίδιες θερμίδες, με εκείνους που έτρωγαν πιο αργά.

1 μ.μ

Ζητήστε μία χάρη

Οι άνθρωποι είναι πιο γενναιόδωροι μετά το μεσημεριανό γεύμα, σύμφωνα με έρευνες, οπότε αν ψάχνετε να προωθήστε ένα προϊόν ή θέλετε να πείσετε έναν φίλο να σας κρατήσει το παιδί, αυτή η ώρα είναι η καταλληλότερη στιγμή για να το κάνετε.

2 μ.μ

Ώρα για τη μεσημεριανή σας «σιέστα»

Η Dr. Sara Gottfried αναφέρει χαρακτηριστικά: «Αισθανόμαστε κουρασμένοι περίπου στις 2 μ.μ. όταν τα επίπεδα της κορτιζόλης μας πέφτουν για δεύτερη φορά την ημέρα, χάρη στην “καμπύλη κορτιζόλης”», οπότε αυτή η ώρα είναι η καταλληλότερη στιγμή για έναν υπνάκο.

Δέκα λεπτά αρκούν για να βελτιώσουν την απόδοση σας για το υπόλοιπο της ημέρας. Σύμφωνα με γιατρούς των ΗΠΑ το μυστικό είναι να μην ξεπεράσετε τα 30 λεπτά ύπνου.

3 μ.μ

Ώρα για καλλωπισμό

Η ιδανική στιγμή για να κάνετε ένα μανικιούρ ή να προχωρήσετε σ’ ένα καθαρισμό προσώπου. Οι ψυχολόγοι του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια έχουν βρει ότι ένα διάλειμμα μεταξύ 3πμ – 4πμ είναι ιδιαίτερα επωφελές, καθώς εκείνες τις ώρες τα επίπεδα συγκέντρωσής μας είναι πολύ χαμηλά.

4 μ.μ

Δουλέψτε τη δύναμη της θέλησής σας

Η δύναμη της θέλησής μας είναι πιο χαμηλά στα μέσα του απογεύματος, ενώ σχεδόν το 40% των διαιτολόγων υποστηρίζουν ότι θα υποκύψουμε σ’ ένα παχυντικό «πειρασμό» γύρω στις 3.30μμ.

Στο βιβλίο του, The Marshmallow Test, ο ψυχολόγος Walter Mischel προτείνει να δοκιμάστε να σκεφτείτε τι θέλετε να φάτε, και τότε να φανταστείτε ότι αυτό μετατρέπεται σιγά σιγά σε κάτι… λιγότερο ορεκτικό. Αυτό σίγουρα θα σας βοηθήσει.

5 μ.μ

Η κορύφωση της μυϊκή μας δύναμη

Ενώ το πρωί είναι η καλύτερη στιγμή για να τρέξει κάποιος, οι περισσότερες μελέτες ανακαλύπτουν ότι η μυϊκή μας δύναμη ανεβαίνει κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθώς η θερμοκρασία του σώματος αυξάνεται φυσικά.

Ο συγγραφέας, Michael Smolensky, αναφέρει ότι η μυϊκή μας δύναμη κορυφώνεται μεταξύ 2μμ και 6μμ. Η αναπνοή μας είναι καλύτερη, επειδή οι πνεύμονες λειτουργούν 17% πιο αποτελεσματικά.

Επομένως, είτε πρόκειται για γιόγκα είτε για σωματικά, δύσκολα καθήκοντα αυτή είναι η ιδανικότερη στιγμή.

6 μ.μ

Ώρα για δείπνο και ποτό

Σύμφωνα με κοινωνιολόγους του Πανεπιστημίου του Κολοράντο, οι ενήλικες επωφελούνται, όταν καταναλώνουν το βραδικό τους, νωρίς.

Τα καθυστερημένα γεύματα θα μπορούσαν ακόμη και να έχουν επιζήμια αποτελέσματα, αυξάνοντας τις πιθανότητες για κίνδυνο παχυσαρκίας και καρδιακών προβλημάτων, επειδή ο μεταβολισμός είναι πιο αργός κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Επιπλέον, ένα ποτό νωρίς το βράδυ δίνει στο ήπαρ σας, χρόνο να ανακάμψει, πριν κοιμηθείτε.

7 μ.μ

Πηγαίντε για ψώνια

Σύμφωνα με ψυχολόγους, τα ψώνια είναι καλύτερα μετά το δείπνο. Γιατί; Μην ψωνίζετε ποτέ με άδειο στομάχι, καθώς συνηθίζουμε να ξοδεύουμε, κατα 64%(!), περισσότερα χρήματα στα καταστήματα όταν είμαστε πεινασμένοι, σύμφωνα με ερευνητές του πανεπιστημίου της Μινεσότα. Ακόμη και όταν τα αγαθά, δε σχετίζονται με τρόφιμα.

8 μ.μ

Μάθετε κάτι καινούριο

Για τους περισσότερους ενήλικες, τα προβλήματα που απαιτούν ανοιχτού τύπου σκέψεις, αντιμετωπίζονται καλύτερα το βράδυ, όταν είναι κουρασμένοι, σύμφωνα με το περιοδικό Thinking & Reasoning.

Οι ψυχολόγοι πίσω από τη μελέτη ανέφεραν ότι οι κουρασμένοι επιτρέπουν στο μυαλό να περιπλανηθεί πιο ελεύθερα.

Είναι επίσης η καλύτερη στιγμή για να μάθετε κάτι νέο, όπως αναφέρουν οι ψυχίατροι στο Πανεπιστημιακό Ιατρικό Κέντρο στο Freiburg της Γερμανίας.

9 μ.μ

Λίγο πριν τον ύπνο…

Η νύχτα είναι η καλύτερη στιγμή για την εφαρμογή αντιγηραντικών προϊόντων και κρεμών προσώπου.

Αυτή είναι και η ώρα για ένα γρήγορο σνακ. Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, οι διατροφολόγοι στο State University της Φλόριντα λένε ότι όσο πιο πλούσιο σε πρωτεΐνες και κάτω από 150 θερμίδες είναι ένα σνακ, τόσο πιο εύκολα μπορεί να βελτιώσει την καρδιαγγειακή υγεία επιταχύνοντας τον μεταβολισμό ενώ κοιμόμαστε.

10.10 μ.μ

Ώρα για ύπνο!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στους περισσότερους από εμάς αρκούν 20 λεπτά για να μας πάρει ο ύπνος. Οπότε αν αποφασίσετε να αποσυρθείτε κατά τις 10.10 στην κρεβατοκάμαρά σας, αυτό θα σημαίνει ότι μέχρι τις 10:30 θα έχετε κοιμηθεί. Μέχρι τις 6.45πμ που θα ξανα-ξυπνήσετε, θα έχετε πάνω από 8 ώρες ύπνου, προκειμένου να μπορέσετε να ξεκινήσετε άλλη μία τέλεια μέρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.