ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια γιαγιά που βοηθάει στο κρεοπωλείο! Πραγματικά, ότι πιο αντιπροσωπευτικό της σύγχρονης Ελλάδας, στην Ευρωβουλή!

Μετά τον Ρ.Φίτσο απειλούν τον Ν.Τουσκ: Αυξάνεται η ασφάλειά του

Η ανάρτηση με το στιγμιότυπο οθόνης που δείχνει το απειλητικό σχόλιο

Μετά τον Ρ.Φίτσο απειλούν τον Ν.Τουσκ: Αυξάνεται η ασφάλειά του

Στον απόηχο της απόπειρας δολοφονίας κατά του πρωθυπουργού της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, ο Πολωνός ομόλογός του, Ντόναλντ Τουσκ, δήλωσε σήμερα ότι δέχθηκε απειλές και τα μέτρα γύρω από την ασφάλειά του θα ενισχυθούν.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρόμπερτ Φίτσο πυροβολήθηκε πέντε φορές από χθες σε μια απόπειρα δολοφονίας εις βάρος του, μια απόπειρα που φέρεται να είχε πολιτικά κίνητρα. Το συμβάν προκάλεσε διεθνή καταδίκη και εκκλήσεις για κατευνασμό των πολιτικών εντάσεων.

«Συνέβησαν πολλά χθες», είπε ο Τουσκ σε μια ανάρτηση στο X που συνοδεύεται από ένα στιγμιότυπο οθόνης ενός σχολίου, επίσης στο X, που λέει: «σήμερα, οι Σλοβάκοι μας έδωσαν ένα παράδειγμα για το τι πρέπει να γίνει με τον Ντόναλντ Τουσκ» αν αποφασίσει να μην συνεχίσει την επένδυση σε ένα μεγάλο αεροδρόμιο στην κεντρική Πολωνία.

Η πολιτική ατμόσφαιρα στην Πολωνία παραμένει τεταμένη τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα για παράδειγμα τη δολοφονία το 2019 ενός φιλελεύθερου δημάρχου της πόλης Γκντανσκ, ο οποίος ήταν επικριτής των αντιμεταναστευτικών πολιτικών του τότε κυβερνώντος κόμματος Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS).

Η πολωνική ιστοσελίδα Wp.pl μετέδωσε σήμερα, επικαλούμενη πηγή της υπηρεσίας κρατικής προστασίας, ότι τα μέτρα ασφαλείας του Τουσκ θα ενισχυθούν μετά την απόπειρα δολοφονίας κατά του Φίτσο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Φυσικά, αναλύουμε και εξάγουμε συμπεράσματα, αλλά δεν μιλάμε για αυτά δημόσια», δήλωσε ο Πολωνός υπουργός Εσωτερικών Τόμας Σιεμόνιακ, σύμφωνα με το Wp.pl.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.