ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ινδία: «Πράσινο» φως από το Ανώτατο Δικαστήριο για έκτρωση 13χρονης από βιασμό – Ήταν στον 6ο μήνα

Ινδία: «Πράσινο» φως από το Ανώτατο Δικαστήριο για έκτρωση 13χρονης από βιασμό – Ήταν στον 6ο μήνα

Να προχωρήσει σε έκτρωση επέτρεψε σήμερα το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας σε μια 13χρονη κοπέλα που έμεινε έγκυος από τον βιαστή της αν και βρίσκεται σε προχωρημένη κύηση.

Το κορίτσι διανύει την 32η εβδομάδα της κύησης, το έμβρυο δηλαδή είναι περίπου έξι μηνών, πολύ παραπάνω από το όριο της 20ής εβδομάδας που ισχύει για τις αμβλώσεις στην Ινδία, όμως το δικαστήριο αποφάσισε η διαδικασία να προχωρήσει, καθώς κρίθηκε πως βρίσκεται σε κίνδυνο η ζωή τόσο της μητέρας όσο και του παιδιού.

Ο δημόσιος συνήγορος της κοπέλας υποστήριξε πως το κορίτσι θα υφίστατο «ψυχολογικό τραύμα» σε περίπτωση που αναγκαζόταν από το δικαστήριο να φέρει στον κόσμο αυτό το παιδί και το δικαστήριο συμμερίστηκε την άποψη αυτή.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ βιαστής του κοριτσιού ήταν ένας από τους συναδέλφους του πατέρα της και έχει συλληφθεί. Ένας γυναικολόγος στο Μουμπάι που είδε την 13χρονη, κατέθεσε πως ήταν ήδη στην 27η εβδομάδα της κύησης όταν τον επισκέφθηκε. Οι γονείς της αμέσως προσέφυγαν στο Ανώτατο Δικαστήριο, ζητώντας εξαίρεση για την κόρη τους – κάτι που τελικά πέτυχαν.

Πρόσφατα στην Ινδία ένα κοριτσάκι μόλις δέκα ετών έφερε στον κόσμο το παιδί του βιαστή της, καθώς το δικαστήριο δεν της επέτρεψε να κάνει έκτρωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ινδία κατέχει το «ρεκόρ» βιασμών ανηλίκων με 20.000 περιπτώσεις να έχουν αναφερθεί επισήμως στις αρχές το 2015.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.