ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

«Έρχεται η ώρα των Eυρωεκλογών»: Η ΝΔ θέλει να μην πέσει κάτω από το 33% – Η μεγάλη ευκαιρία για τα κόμματα της Δεξιάς

Σε δύσκολη θέση ο Ν.Ανδρουλάκης αν ο ΣYΡIΖΑ κρατήσει την δεύτερη θέση

«Έρχεται η ώρα των Eυρωεκλογών»: Η ΝΔ θέλει να μην πέσει κάτω από το 33% – Η μεγάλη ευκαιρία για τα κόμματα της Δεξιάς

 Η ώρα των Ευρωεκλογών πλησιάζει καθώς απομένει ένας μόνο μήνας για την διεξαγωγή τους στις 9 Ιουνίου και τα κόμματα επιχειρούν να ορίσουν τι θα θεωρηθεί επιτυχία ή αποτυχία την επόμενη μέρα.

Η ΝΔ ξέρει ότι δεν μπορεί να επαναλάβει το ποσοστό του 41% που πήρε στις εθνικές εκλογές και γι’ αυτό έχει επιβάλλει ως αφήγημα «επιτυχίας», να διατηρήσει τα ποσοστά που είχε πάρει στις προηγούμενες ευρωεκλογές, δηλαδή να παραμείνει στο 33%.

Βέβαια, στην πραγματικότητα αυτό δεν είναι επιτυχία καθώς σημαίνει ότι ένα μεγάλο ποσοστό των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας θα επιλέξει να ψηφίσει τα κόμματα που βρίσκονται δεξιότερα, τουλάχιστον σε αυτά που επιτράπηκε να συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές.

Δηλαδή στην «Ελληνική Λύση» του Κυριάκου Βελόπουλου, στην «Νίκη» του Δημήτρη Νατσιού και στην «Φωνή Λογικής» της Αφροδίτης Λατινοπούλου.

Για τους πρώτους δύο είναι γνωστό ότι θα έχουν αυξημένα ποσοστά σε σχέση με το παρελθόν αλλά πλέον ο Κυριάκος Βελόπουλος «πιέζεται» και η άνοδος του δείχνει να έχει σταματήσει λόγω συγκεκριμένων περιστατικών που έχουν ενοχλήσει το δεξιό εκλογικό κοινό, ενώ η «Φωνή Λογικής» έχει μία εντυπωσιακή ανοδική τάση που εάν συνεχιστεί θα της επιτρέψει την είσοδο στην Ευρωβουλή.

Ήδη εδώ και δύο εβδομάδες οι δημοσκοπήσεις έδειχναν την Ελληνική Λύση του Κ.Βελόπουλου να περιορίζεται δημοσκοπικά (δηλαδή να μην παρουσιάζει άλλη άνοδο και μένει να φανεί αν αυτό μπορεί να μετατραπεί σε κάθοδο), καθώς υπήρξε μία γενικότερη απογοήτευση στο δεξιό χώρο, στους πιθανούς νέους ψηφοφόρους του, από την ανακοίνωση του ευρωψηφοδελτίου το οποίο αποδείχτηκε χαμηλότερο των προσδοκιών ενός κόμματος που κάποια στιγμή φάνηκε ακόμα και να διεκδικεί και την τρίτη θέση στην κάλπη των Ευρωεκλογών.

Συγκεκριμένα από τους 42 υποψήφιους μόλις οι 5 είναι κάτοχοι πανεπιστημιακού τίτλου ενώ σχεδόν όλοι είναι υπάλληλοι του κόμματος ή στενοί συγγενείς υπαλλήλων του, όπως και ατόμων που πρόσκεινται στο στενό περιβάλλον του Κυριάκου Βελόπουλου!

Το αποτέλεσμα ερμηνεύθηκε ως αδυναμία του Κ.Βελόπουλου να «ανοίξει» το κόμμα, κυρίως λόγω της γνωστής πολιτικής του ανασφάλειας.

Μία ανασφάλεια που κόστισε πολλά στις εθνικές εκλογές με την υπόθεση αποπομπής του κορυφαίου βουλευτή του κόμματος, σε ότι αφορά την κοινοβουλευτική δραστηριότητα και την αναγνωρισιμότητα, του Αντώνη Μυλωνάκη.

Καλώς ή κακώς, η ποιότητα ενός ψηφοδελτίου έχει την σημασία του, καθώς τα κόμματα επιλέγουν ή υποψηφίους με πολιτικό-ακαδημαϊκό έργο δεκαετιών, ή γνωστά πρόσωπα με κοινωνική αναγνώριση ή έστω αναγνωρισιμότητα.

Γενικά τα ψηφοδέλτια των Ευρωεκλογών θυμίζουν «πανηγυράκι» με χαρακτηριστικότερο όλων αυτό της Νέας Δημοκρατίας (Μελέτη, Αυτιάς, Δούνια κ.λ.π.), αλλά το ψηφοδέλτιο της Ελληνικής Λύσης δεν έχει τίποτα, ούτε καν από αυτά.

Το μόνο που έχει είναι άτομα εξαρτημένα άμεσα από τον Κυριάκο Βελόπουλο.

Να θυμίσουμε ότι και ο νυν ευρωβουλευτής του κόμματος, ο Εμμανουήλ (Μανώλης) Φράγκος, είναι αρραβωνιασμένος με την κόρη κορυφαίου στελέχους της Ελληνικής Λύσης και προσώπου που βρίσκεται ιδιαίτερα κοντά στον πρόεδρο Κυριάκο Βελόπουλο.

Ακόμα και το επεισόδιο στη Βουλή και παρότι ο ανεξάρτητος βουλευτής Κ.Φλώρος επιτέθηκε στον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένο, ακόμα και αυτό γύρισε εις βάρος του κόμματος όπως κατέγραψαν οι δημοσκοπήσεις, καθώς θεωρήθηκε ότι ο βουλευτής της εξύβρισε τη μητέρα του ανεξάρτητου βουλευτή προκαλώντας την οργή του.

Οι Έλληνες ψηφοφόροι το μόνο που δεν δέχονται και στην συντριπτική τους πλειοψηφία θα αντιδρούσαν ανάλογα, είτε εντός είτε εκτός κοινοβουλίου, είναι η εξύβριση της μητέρας τους.

Αντίθετα, σταθερή και ελαφρά βελτιωμένη εμφανίζεται η «Νίκη» σε σχέση με τα ποσοστά των εθνικών εκλογών και υπό την «διοίκηση» του «γορίλα», του γνωστού συνεργάτη του Β.Ρέστη.

Παρουσίασε ένα καλό ψηφοδέλτιο με την έννοια ότι έχει κάνει «άνοιγμα» στην κοινωνία, και έχει ένα ενδιαφέρον μείγμα από επιστήμονες και από ανθρώπους που είναι γνωστοί στην κοινωνία από την επαγγελματική τους δραστηριότητα.

Σε ότι αφορά το ποσοστό των «Σπαρτιατών», που έχουν αποβληθεί από τις Ευρωεκλογές, πιθανότατα ευνοημένο θα βγει, αφού ήταν το μόνο που τους στήριξε, το κόμμα «Φωνή Λογικής» της Αφροδίτης Λατινοπούλου.

Το οποίο έχει ένα ψηφοδέλτιο «αξιοπρεπές» με ένα καλό μείγμα επαγγελματιών και επιστημόνων, μη επαναλαμβάνοντας τα πολιτικά λάθη του παρελθόντος με τοποθετήσεις στιλ Βατίδου στο ψηφοδέλτιο.

Σε ό,τι αφορά τον ΣYΡIZΑ και το ΠΑΣΟΚ εκεί τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά από ότι θα περίμενε κανείς.

Εάν ο Στέφανος Κασσελάκης, καταφέρει να κερδίσει την δεύτερη θέση ακόμα και με ποσοστό μικρότερο του 17% θα θεωρείται κερδισμένος ενώ αντίθετα εάν το ΠΑΣΟΚ πάρει την τρίτη θέση με όποιο ποσοστό κι αν είναι αυτό, τότε η λεγόμενη εσωκομματική αντιπολίτευση θα ξεκινήσει την διαδικασία «αποκαθήλωσης» του Νίκου Ανδρουλάκη.

Με λίγα λόγια τα πράγματα θα είναι ευχάριστα για τα δεξιά κόμματα, «άνετα» για την Νέα Δημοκρατία εάν δεν έχει κάποια θεαματική «απόκλιση» από το στόχο της και πολύ δυσοίωνα για το Νίκο Ανδρουλάκη εάν επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις που τον δείχνουν να είναι κάτοχος της τρίτης θέσης στις Ευρωεκλογές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στη Νέα Δημοκρατία μόνο σε μία περίπτωση θα μπορούσαν να υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις και αυτή είναι εάν τα ποσοστά της πέσουν αρκετά κάτω από το ψυχολογικό όριο του 30% και όταν λέμε αρκετά εννοούμε στο 26%.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.