ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

«Globelics»: Το διεθνές συνέδριο με επιστήμονες από όλον τον κόσμο στο Μετσόβιο

«Globelics»: Το διεθνές συνέδριο με επιστήμονες από όλον τον κόσμο στο Μετσόβιο

Τριακόσιοι ερευνητές και μελετητές των οικονομικών της καινοτομίας από τις πέντε ηπείρους θα συγκεντρωθούν την ερχόμενη εβδομάδα στην Αθήνα για να λάβουν μέρος στο 15ο Διεθνές Συνέδριο του δικτύου Globelics, το οποίο συνδέει μια μεγάλη ακαδημαϊκή οικογένεια η οποία ασχολείται με την Καινοτομία, τη Γνώση και την Ανάπτυξη.

Στόχος του συνεδρίου, οι εργασίες του οποίου θα λάβουν χώρα το τριήμερο 11 με 13 Οκτωβρίου στις εγκαταστάσεις του «Δημόκριτου» είναι, σύμφωνα με τους οργανωτές, η αναζήτηση του ρόλου και της συμβολής που μπορεί να έχουν στη διαμόρφωση της καινοτομίας το κράτος, οι τοπικές αρχές, τα ακαδημαϊκά ιδρύματα, οι παραγωγικοί, πολιτικοί και κοινωνικοί φορείς.

Επιπροσθέτως θα εξεταστεί η ανάπτυξη εκείνων των ικανοτήτων που θα διαμορφώσουν τις συνθήκες για μια βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη στη μεγάλη εικόνα της παγκοσμιοποιημένης κοινωνίας.

Το δίκτυο Globelics (Global Network for Economics of Learning, Innovation, and Competence Building Systems) διαμορφώθηκε από τους πρωτοπόρους ερευνητές στον τομέα των οικονομικών της καινοτομίας και συμμετέχουν ενεργά σε αυτό όλοι οι διακεκριμένοι παγκοσμίως επιστήμονες και χαρακτηρίζεται από την οικουμενικότητα της ταυτότητάς του.

Η ταυτότητα του συγκεκριμένου οργανισμού είναι μοναδική, καθώς στα χαρακτηριστικά του συνδυάζονται διαφορετικές, συχνά ανταγωνιστικές, καταβολές, που συνδιαλέγονται αναζητώντας εκείνο το συνεκτικό μείγμα, το οποίο με τη σειρά του θα δώσει ώθηση στην οικονομία, σε ένα όμως ισορροπημένο κοινωνικό πλαίσιο.

Το 15ο Συνέδριο του Globelics διοργανώνεται από το Εργαστήριο Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας (ΕΒΕΟ) του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, διευθυντής του οποίου είναι ο Καθηγητής Τεχνολογικής Οικονομικής και Βιομηχανικής Στρατηγικής Γιάννης Καλογήρου.

Έχει επίσης την υποστήριξη του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ) της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΗΜΜΥ) του ΕΜΠ. Και τελεί υπό τη στενή συνεργασία με τη Γραμματεία του Globelics που εδρεύει στο Ινστιτούτο του Ομοσπονδιακού Πανεπιστημίου Βραζιλίας, στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Κεντρικό θέμα του Συνεδρίου είναι: «η καινοτομία και η ανάπτυξη ικανοτήτων στο πλαίσιο της χρηματιστικοποίησης και της άνισης ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας – σε αναζήτηση νέων ρόλων για το κράτος, τον παραγωγικό τομέα της οικονομίας και τους κοινωνικούς φορείς».

Οι οργανωτές του Συνεδρίου θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου την προσεχή Δευτέρα 9 Οκτωβρίου στις 12.00, στο ξενοδοχείο Central, Απόλλωνος 21, Αθήνα (Πλάκα).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.