Ο λόγος για τον οποίο δεν πρέπει ποτέ να περπατάτε στη δεξιά πλευρά του δρόμου – Tι υποστηρίζουν ειδικοί

Ο λόγος για τον οποίο δεν πρέπει ποτέ να περπατάτε στη δεξιά πλευρά του δρόμου – Tι υποστηρίζουν ειδικοί

Οι πεζοί (ενήλικες και ανήλικοι) αποτελούν την πιο ευάλωτη ομάδα χρηστών του δρόμου, ιδιαίτερα όταν διασταυρώνουν.

Το περπάτημα κάνει καλό στην υγεία και πρέπει να το επιδιώκουμε για τις σύντομες καθημερινές διαδρομές μας.

Ως πεζοί ωστόσο πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς οι ειδικοί τονίζουν ότι η παράσυρση πεζών είναι στην κορυφή των αιτιών ενός θανατηφόρου τροχαίου ατυχήματος.

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Υγείας (World Health Organization), η ηλικιακή ομάδα που πλήττεται περισσότερο από τα τροχαία σε παγκόσμιο επίπεδο είναι αυτή μεταξύ 15 και 29 ετών.

Η κυριότερη αιτία των τροχαίων είναι η αμέλεια των οδηγών.

Παράγοντες όπως η έλλειψη εμπειρίας, η χρήση του κινητού τηλεφώνου, η κατανάλωση αλκοόλ, η υπερβολική ταχύτητα, η άγνοια κινδύνου και η υπερεκτίμηση των δυνατοτήτων τους έχουν οδηγήσει στο ιδιαίτερα δυσάρεστο αποτέλεσμα οι νεαροί αυτής της ηλικιακής ομάδας να έχουν ως κύρια αιτία θανάτου τα τροχαία.

Όταν είστε πεζοί να έχετε πάντοτε υπόψη σας τα πιο κάτω προστατευτικά μέτρα:

1. Να χρησιμοποιείτε το πεζοδρόμιο

2. Μην διασταυρώνετε ποτέ ανάμεσα σε σταθμευμένα οχήματα γιατί δεν γίνεστε εύκολα ορατοί από διερχόμενα αυτοκίνητα.

3. Να επιλέγετε το σημείο με τη μεγαλύτερη ορατότητα για να διασταυρώσετε.

4. Να μην διασταυρώνετε σε δρόμο με στροφές ή γωνιές, ή κοντά σε κορυφή ανηφορικού δρόμου

5. Να χρησιμοποιείτε πάντα τη διάβαση πεζών όπου υπάρχει, αλλιώς να διασταυρώνετε προσεκτικά από ασφαλισμένο μέρος

Και τέλος να περπατάτε πάντα στην αριστερή πλευρά του δρόμου.

Οι ειδικοί τονίζουν πρέπει πάντα να περπατάτε στην άκρη του δρόμου με φορά αντίθετη από αυτή της κυκλοφορίας, ώστε να έχετε εικόνα των οχημάτων που περνούν.

Αν περπατάτε στην δεξιά πλευρά του δρόμου, δεν έχετε οπτική επαφή με τα διερχόμενα αυτοκίνητα με αποτέλεσμα να βάζετε σε κίνδυνο τη ζωή σας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι πεζοί πρέπει να έχουν πάντοτε κατά νου ότι, η ορατότητα των οδηγών είναι κατά 20 φορές μικρότερη το βράδυ από ότι την ημέρα και πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.