Ελεύθερος ο Ριχάρδος & άλλοι 7 για την υπόθεση της δήθεν λαθρεμπορίας χρυσού – Θα δώσει εγγύηση 200.000 ευρώ

Ελεύθερος ο Ριχάρδος & άλλοι 7 για την υπόθεση της δήθεν λαθρεμπορίας χρυσού – Θα δώσει εγγύηση 200.000 ευρώ

Ελεύθερος με βούλευμα από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών θα αφεθεί ο ενεχυροδανειστής Ριχάρδος και οι υπόλοιποι 7 κατηγορούμενοι για την υπόθεση του χρυσού.

Την ελευθερία στον Ριχάρδο Μυλωνά και τους υπόλοιπους επτά προφυλακισμένους κατηγορούμενους για λαθρεμπορία στην υπόθεση χρυσού δίνει το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Η υπόθεση πήρε διαφορετική τροπή, όταν διαβιβάστηκε από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων στην ανακρίτρια Διαφθοράς που χειρίζεται την υπόθεση, έγγραφο με το οποίο ενημερώνει ότι δεν οφείλονται δασμοί και φόροι για εξαγωγή χρυσού στην Τουρκία, άρα δεν στοιχειοθετείται λαθρεμπόριο!

Σύμφωνα με πληροφορίες από τους συνηγόρους υπεράσπισης θα βγουν από τη φυλακή αύριο.

Έτσι, 12 και 13 ημέρες μετά την προσωρινή κράτηση του ιδιοκτήτη της αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων Ριχάρδου Μυλωνά και των 7 συγκατηγορουμένων του, η πόρτα της φυλακής ανοίγει για να βγουν έξω.

Η Ελλάδα μπορεί πλέον να ελπίζει σε μια θέση στο… βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες!

Μάλλον πρωτοφανές, κατηγορούμενοι να μπαίνουν στη φυλακή ως προσωρινά κρατούμενοι και να βγαίνουν μέσα σε λίγες ημέρες επειδή το γράμμα του νόμου δεν ερμηνεύτηκε -όπως εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται- σωστά!

Όπως εξίσου πρωτοφανές ακούγεται, το γεγονός να διαπιστώνεται όχι μέσα σε δύο ημέρες αλλά να χρειάζεται να περάσουν σχεδόν 2 εβδομάδες για να επικυρωθούν με βούλευμα, 8 αποφυλακίσεις που κατά τους συνηγόρους υπεράσπισης ήταν μονόδρομος.

Η «κατάρρευση» του κατηγορητηρίου για το λαθρεμπόριο χρυσού στην Τουρκία άρχισε μετά την αποστολή στην ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς απαντητικού εγγράφου από το υπουργείο Οικονομικών και την ΑΑΔΕ.

Σύμφωνα με αυτό δεν προβλέπεται καταβολή δασμών για εξαγωγές χρυσού στην Τουρκία. Συνεπώς δεν υφίσταται το αδίκημα της λαθρεμπορίας, το οποίο είχε στείλει στη φυλακή τους 8.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στον ενεχυροδανειστή και τον φερόμενο ως συναρχηγό του κυκλώματος επιβλήθηκε εγγυοδοσία 200.000 ευρώ και οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα. Στους υπόλοιπους έξι επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι χωρίς εγγυοδοσία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.